Politika

Novák Katalin: a szétszakított testű magyarság lélekben most is összetartozik

Novák Katalin: a szétszakított testű magyarság lélekben most is összetartozik

2023. október 29., vasárnap
Novák Katalin: a szétszakított testű magyarság lélekben most is összetartozik

A magyar állmfő a templomszentelési istentiszteleten mondott beszédet, valamint részt vett a felújított Magyar Ház avatásán Marsdenben.

Ápolják és gazdagítják magyarságukat, a magyar nyelvet, és hogy a gyermekeiknek is továbbadják mindezt a templomi, gyülekezeti és kulturális közösségeikben és leginkább a családjaikban - mindezért köszönetet mondott Novák Katalin.

A magyar közösség összefogott annak érdekében, hogy megmutassa, itt Ausztráliában is nemcsak magyar jelen, hanem magyar jövő is van.

Felvonta a párhuzamot Nyugat-Európa és Magyarország között, miszerint előbbi helyeken lebontják a templomokat, miközben Magyarország építi azokat.

Új templomokat építünk Magyarországon, új templomokat építünk szerte a Kárpát-medencében

jelentette ki.

Hozzátette ez elmúlt 10 évben 3200 templomot újítottak fel a magyarlakta területeken, és 200 új templomot építettek.

Az összetartozásunk alapja a magyarságunk, az anyanyelvünk, a közös keresztény hitünk, ez köt össze bennünket, ez adja összetartozásunkat

hangsúlyozta Novák Katalin.

Balog Zoltán püspök, aki az istentiszteleten igét hirdetett, a közmédiának elmondta: a vasárnap felszentelt templom "az itteni magyarok áldozatkészségéből épült, 80 százalékban ők finanszírozták". Hozzátette: már 2019-ben elkészült, de a pandémia miatt elhúzódott a hivatalos átadása - írja az MTI

A magyarság a világban szétszórva él, fontos tartani egymással a kapcsolatot, figyelni egymásra.Itt lehet tanulni azt, hogy a magyarságért áldozatot kell hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.