Sport

Nagy csatában, szoros meccsen nyert ismét a Szegedi VE

Nagy csatában, szoros meccsen nyert ismét a Szegedi VE

2023. október 28., szombat
Nagy csatában, szoros meccsen nyert ismét a Szegedi VE

Az előző bajnokin szerezte meg első idei győzelmét a szegedi csapat, méghozzá a vármegyei rangadón jött össze mindez. A két csapatban egy dolog mindenképpen azonos: egyetlen győzelmüket a Szentes ellen aratták. A hazaiak egy körrel a szegedi győzelem előtt tudtak diadalmaskodni a szentesi csapat ellen.

Kiss Csaba, az SZVE vezetőedzője nem szeretett volna túl sokáig a múltban időzni, már az UVSE elleni találkozóra tekintett előre a héten elején is.

Mindkét csapat elszántan ugrott a medencébe, érezhető volt a felek hozzáállásán, hogy mikor ha nem most sikerül a győzelem. Az első negyedet a Szeged vette sikerrel, annak ellenére, hogy egy Bencz Rolf-góllal a hazaiak szerezték meg a vezetést. Végül 4-2-re sikerült nyerni a vendégeknek, egy éppen olyan szoros játékrészben, mint ami előzetesen várható is volt.

A második nyolc perc is a szegedi csapat sikerét hozta el, ismét egy kétgólos előnyt sikerült kovácsolni egy negyeden belül, így már négy góllal vezettek a félidőben Kiss Csaba "fiai".

Félidőben: UVSE - SZVE 3-7.

A harmadik játékrészben egy pálfordulás történt. Egy 5-0-ás szeriával kezdett az UVSE, a négy gólos hátrányát előnnyé varázsolta a hazai gárda. 1-0 után vezettek ismét az újpestiek a találkozón. Ettől a pofontól nagyon összekapta magát a Szeged, és három találatot szerzett egymást után válaszként. Ugyan 5-3-ra elvesztette a Tisza-parti csapat a negyedet, de az előnyét így sikerült megtartani. Az utolsó nyolc perc előtt 8-10 volt az állás.

Az utolsó játékrésznek úgy vágtak neki a felek, hogy két gól választotta el őket. Majdnem a negyed feléig nem született gól, ami a vendégeknek kedvezett. Horváth Zsombor gólja pedig még inkább kedvezett, hiszen a szegediek előnyét növelte három gólra. Egy UVSE-gól még született, de ettől már nem forgott veszélyben a szegedi siker.

Végeredmény: UVSE - SZVE 9-11.

Férfi vízilabda OB I. 8. forduló, Újpest
UVSE - Zue.hu Szegedi VE 9-11 (2-4; 1-3; 5-3 1;1 )

Az OB I. következő fordulójában a Miskolcot fogadja az SZVE november 4-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.