Közélet

Látogatható lesz a Csillagbörtön

Látogatható lesz a Csillagbörtön

2023. szeptember 16., szombat
Látogatható lesz a Csillagbörtön

Hacsak egyetlen napra és egyetlen órára, október 3-án, kedden 11 és 12 óra között, az ország talán leghíresebb büntetés-végrehajtási intézménye, a Szegedi Fegyház és Börtön, vagy ahogy a hétköznapokban hívják, a Csillagbörtön is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a Kulturális Örökség Napok alkalmából.

A látogatás persze előzetes regisztrációhoz kötött és legfeljebb harmincan vehetnek részt rajta. Azok a 18 évesnél idősebbek jelentkezhetnek a nem mindennapi túrára, akik szeptember 21-ig regisztrálnak a Somogyi-könyvtár Dóm tér 1–4. szám alatti titkárságán.

Hétfőtől szerdáig 9 és 10 óra, valamint 13 és 14 között van erre lehetőség, csütörtökön pedig 13 és 14 óra között. A börtöntúra persze feltételekhez kötött!

Csak szolid, fedett ruhában lehet a Csillagbörtönben megjelenni, ahova lőfegyvert, lőszert, robbanószert, szúró- vagy vágóeszközt, kábítószert, szeszes italt, mobiltelefont, táskát, fényképezőgépet, hang- és képfelvevő eszközöket tilos bevinni. Be- és kilépéskor természetesen fémkeresővel mindenkit átvizsgálnak.

A látogatáskor a regisztrációnál megadott okmányt is be kell mutatni, ennek hiányában nem engedik be az intézetbe. A regisztrációval kapcsolatban a 20/563–6990-as számon lehet érdeklődni - írja a delmagyar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.