Hatvany Viktória festőművész kiállítása Szegeden

Forrás: hatvany.hu
Szerdán tartják a megnyitóját a művésznő kiállításának, amely a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar épületében lesz megtekinthető.

Hatvany Viktória 2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Számos hazai és külföldi galériában is kiállított, ezek közül a legfontosabbak a Carrousel du Louvre (Párizsban, 2016), de ezt megelőzően többek között Németországban, Svájcban, Japánban (Tokyo, 2009, a japán-magyar külkapcsolatok 140 éves évfordulójából rendezett kulturális programsorozat részeként), az Amerikai Egyesült Államokban, Romániában is megtalálhatóak voltak kiállításai.

2011-ben többedmagával megalapította a Halásztelki Művészek közösségét. 2022-ig a Halásztelki Összművészeti Kulturális Egyesület elnöki pozícióját is betöltötte.

A 2013-ban létrehozott Halásztelek Galéria alapító tagja. 2018-ban elindította Esszencia című kiállítás-turnéját, amely alatt képei eljutottak Magyarország számos városába. Ezzel egy időben New Yorkban, az Armory Artweek kiállításon is megjelent Reneszánsz, Újjászületés című festményének digitális változata.

2018-ban megalapította a Hollóházi Hatvany Művésztelepet. 2019-ben a Hollóházi Porcelángyár egyedi porcelán dísztárgyakból és sorozatgyártott porcelán készletekből álló Hatvany kollekciót adott ki.

2019-ben a Hatvany alkotások (Szász Endre és Jurcsák László alkotásai után) bekerülnek a Hungarikumok Gyűjteménye Archívumba. A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend 2019-ben lovagi címet adományozott neki.

Hatvany Viktória kiállítását Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja nyitja meg.

Előző sztori

Nagy Márton: a kormány intézkedéseinek köszönhetően már hét hónapja folyamatosan csökken az infláció

Következő sztori

A salzburgi Mozarteum zeneművészeti egyetemen folytatja a szegedi zongoraművész