Bravúros mentés után hazaérkezett a magyar barlangi mentőcsapat

Kilenc nap után, kedden sikerült kimenteni Mark Dickey amerikai barlangászt, aki Törökország harmadik legmélyebb barlangjába merészkedett le. A 40 éves férfi ezerméteres mélységben lett rosszul, gyomor- és bélrendszeri vérzés lépett fel nála, és önerőből képtelen volt feljutni a felszínre. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat volt az első csapat, ami a barlangász segítségére sietett szeptember 2-án, szombaton késő este. A magyar orvosi stáb Zádor Zsófia vezetésével sikeres életmentő műtétet hajtott az ameriaki barlangászon, aki rövid idp alatt talpra állt és megkezdte a felfelé mászást-nemzetközi mentőcsapat támogatásával.

Végül 58 és fél óra kemény munkával, tíz ország csaknem 200 háttéremberének közreműködésével sikerült felszínre hozni. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat közösségi oldala szerint Dickey jó kezekbe került Mersinben, a környék legjobb kórházában ápolják. 

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán mondott köszönetet a törökországi mentésben részt vevő orvosoknak és a barlangi mentőknek.

Köszönjük a munkát a Törökországban sikeres mentést végrehajtó magyar orvosoknak és barlangi mentőknek. Magyarország büszke lehet

– írta közösségi oldalán a kormányfő.

Előző sztori

Halálos áldozatot követelő összecsapások törtek ki a határ közelében

Következő sztori

Ismét pert bukott a hódmezővásárhelyi önkormányzat egy korrupciógyanús ügyben