Gazdaság

Szegeden létesít új üzemet a német hadiipari óriás, a Rheinmetall

Szegeden létesít új üzemet a német hadiipari óriás, a Rheinmetall

2023. június 6., kedd
Szegeden létesít új üzemet a német hadiipari óriás, a Rheinmetall

Mit épít és mire készül a Rheinmetall német hadiipari óriás Magyarországon, s hol találkoznak a felek érdekei? Paul Walfot, a Rheinmetall AG közép-európai koordinációs részlegének vezetőjét kérdezte a Mandiner.

2019 óta a Rheinmetall és a magyar kormány közösen valósított meg egy sikeres beruházási stratégiát, amelynek fő célja a Magyar Honvédség korszerűsítésének támogatása és egyidejűleg a magyar védelmi ipari képességeinek újjáépítése volt. 2023-ra pedig a Rheinmetall a magyar védelmi ipar egyik vezető befektetője lett.

A Rheinmetall igazgatósága a közelmúltban Magyarországot a négy „hazai piac” közé sorolta Ausztrália, az Egyesült Királyság és – természetesen – Németország mellett.

A zalaegerszegi gyárat már be is fejezték, januárban a terveknek megfelelően elkezdték a LYNX (Hiúz) gyalogsági harcjárművek gyártását. A zalaegerszegi gyárat pedig Paul Walf, a Rheinmetall vezetője Európa legmodernebb harcjárműgyárának és tesztüzemének nevezett.

Zalaegerszegi tevékenységük mellett Várpalotán a közelmúltban indult meg az építkezés. Ahol a Rheinmetall és a magyar kormány közösen kezdett bele Európa egyik legnagyobb lőszer- és robbanóanyag-gyártó üzemének felépítésébe ,összesen 300 hektáron.

Paul Walf elárulta vannak még további nagyszabású terveik is:

A Rheinmetall Budapesten és Szegeden is jelen lesz. Budapesten elkezdtük egy digitalizációs és szoftverfejlesztő központ felépítését, amely a Honvédség digitalizációját fogja támogatni. Szegeden pedig a Rheinmetall civil tevékenységének részeként hidrogént és e-mobilitási alkatrészeket gyártó üzem létesül"

- árulta el.

A teljes cikk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.