Gazdaság

Németh Szilárd: a kormány megvédi a rezsicsökkentést

Németh Szilárd: a kormány megvédi a rezsicsökkentést

2023. június 3., szombat
Németh Szilárd: a kormány megvédi a rezsicsökkentést

A rezsicsökkentés működik és a kormány meg fogja azt védeni - jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő az Origo online hírportálnak adott, szombaton megjelent interjúban.

A kormánypárti politikus kiemelte, a rezsicsökkentés minden magyar családnak havi átlagban 181 ezer forintos megtakarítást jelent, és ennek köszönhető, hogy az uniós tagállamok közül Magyarországon jutnak a legolcsóbban áramhoz és gázhoz a háztartások. Közölte, Brüsszel megszorításokat akar, a rezsicsökkentés eltörlését akarja, "a baloldal meg megint azt fújja, mint Brüsszel". Szerinte a baloldalt külföldről fizetik, és "a guruló dollárokért" cserébe nemcsak háborúba sodornák Magyarországot, hanem az energiapiacon is lemondanának a nemzeti érdekekről.

Magyarország továbbra is meg fogja őrizni a rezsicsökkentés vívmányait - hangoztatta Németh Szilárd. Szólt arról is, a 2024-es költségvetés egyik legfontosabb célja is az, hogy háborús időben megvédjék a rezsicsökkentést.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.