Kultúra

Nagy Bandó nyitotta meg az Ünnepi Könyvhetet

Nagy Bandó nyitotta meg az Ünnepi Könyvhetet

2023. június 8., csütörtök
Nagy Bandó nyitotta meg az Ünnepi Könyvhetet

Megkezdődött csütörtökön a Dugonics téren a 94. Ünnepi Könyvhét központi programsorozata. A hét eleje óta zajló rendezvény 15 helyszínen közel 100 eseménnyel csábítja az olvasást kedvelőket. A legnépszerűbb helyszín azonban kétségkívül az egyetem főépülete előtti terület, ahol nem csak beszélgetéseket és dedikálásokat tartanak, de rengeteg könyvkiadó is jelen van, így a legfrissebb kiadványokat egyből be is lehet szerezni - írja a Délmagyar.

Az Ünnepi Könyvhetet Szegeden Nagy Bandó András Pro Urbe-díjas humorista, író nyitotta meg.

Elárulok egy titkot. Hetvenhat évem alatt minden csodát, ami velem esett meg, a könyveknek köszönhetem"

– kezdte beszédét. Mint mondta, a könyvek, az írók az ő barátai, bizalma irántuk felülírhatatlan. Elmesélte azt is, hogy 15 évesen versmondóként, színjátszóként Szegeden ismerkedett össze írókkal, újságírókkal.

Jótékony célú piócaként tapadtam rájuk, hogy ellessem, mit csinálnak, olvassam, amit ők olvasnak. Ha nem így indult volna az életem, nem állhatnék most itt, úgyhogy köszönöm nekik"

– fogalmazott Nagy Bandó, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekek olvasásra nevelése nagyon egyszerű: a szülőknek kell példát mutatniuk.

A megnyitó végén átadták a támogatásokat azoknak a szerzőknek, akik új kötetet adnak ki, és megválasztották az Év könyvét, melyet megosztva kapott két kiadvány: A Piarista 300 éve Szegeden és a Joachim – a holdfény impresszionistája. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.