Krimi

Lecsaptak egy droghálózatra, szegedi rendőrök is részt vettek a razziában

Lecsaptak egy droghálózatra, szegedi rendőrök is részt vettek a razziában

2023. június 1., csütörtök
Lecsaptak egy droghálózatra, szegedi rendőrök is részt vettek a razziában

Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben - írja a police.hu.

A rendőrök információi szerint többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult.

A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bűnügyi Támogató Osztályának munkatársainak, valamint a Baranya, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőreinek közreműködésével 2023. május 31-én hajnalban 23 helyszínen jelentek meg egyidőben.

A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16 személyt őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

A házkutatások során több mint 3000 ezer adag - több millió forint értékű - új pszichoaktív anyagot, valamint egy 570 tő kábítószer-ültetvényt találtak és foglaltak le a nyomozók.

Vagyonvisszaszerzés miatt több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 euro-t és 5 millió forintot foglalt le a nyomozócsoport.

https://youtu.be/6kVbhJ5NRT0

Fotó és videó: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.