Közlekedés

Lázár János: május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon

Lázár János: május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon

2023. június 2., péntek
Lázár János: május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon

Május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon - írta Lázár János közlekedési miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Az oldalon látható grafikák szerint a vármegye- és országbérlet konstrukció bevezetésének első hónapjában, májusban 427 261 új bérletet váltottak az ingázók, ennek egyharmada országbérlet, kétharmada vármegyebérlet. Az országbérletek egynegyede és a vármegyebérletek kétharmada teljes áron, a többi kedvezményes áron kelt el - ismertette a miniszter.

A legtöbb vármegyebérletet, 78 214-et Pest vármegyében vásárolták,Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 24 665, Győr-Moson-Sopron vármegyében 21 513 fogyott májusban. A legtöbb bérletet, mintegy 70 ezret MÁV-applikációban értékesítették, a pénztárak közül a pécsi buszállomás és a győri vasútállomás adott el legtöbbet, 7-7 ezer darabot.

Lázár János kiemelte, megvan az első magyar város is, ahol teljes a tarifaközösség: Zalaegerszegen július 1-jétől a helyi közösségi közlekedésben is lehet az új bérletekkel utazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.