Közélet

Guanakó és alpaka csikó született a Szegedi Vadasparkban (videó!)

Guanakó és alpaka csikó született a Szegedi Vadasparkban (videó!)

2023. június 8., csütörtök
Guanakó és alpaka csikó született a Szegedi Vadasparkban (videó!)

A vasárnapi vakációindító rendezvényre érkezőknek érdemes végigsétálni a Dél-Amerika állatvilágát bemutató körúton., mivel a Szegedi Vadaspark egyik különlegessége, hogy gyűjteményében mind a négy dél-amerikai tevefélét bemutatja, a két vad forma, a vikunya és a guanakó mellett a belőlük háziasított alpakát és lámát is. Évről-évre születnek csikók – bár a guanakók 2020-ig több, mint 10 évig nem örvendeztettek meg minket utódokkal Szegeden -, és általában ha elindul a „csikósodás” valakinél, akkor várható, hogy rövidesen a többieknél is érkezik utód. Így volt ez idén is, ahol előbb egy guanakó, majd egy alpaka csikó látta meg a napvilágot. Ez utóbbit a vadaspark dolgozóinak sikerült lencsevégre kapnia, így a kis teve mellett egy másik teveféle is úgymond felügyelet mellett születhetett.

Tavaly épp a guanakóknál indult meg a tavaszi vadasparki baby boom, most egy kicsit később, május végén érkezett a kis kanca. A szembe szomszédjuknál, az alpakáknál pedig egy fekete-fehér csikócsődörrel bővült az amúgy is népes alpaka csapat. A látogatók valamennyijüket megtekinthetik a kifutójukban, hiszen anyjuk gondosan neveli őket, nem volt szükség gondozói beavatkozásra.

Képek: Szegedi Vadaspark

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.