Hírzóna

Földrengés volt Arad közelében, Szegeden is érezték

Földrengés volt Arad közelében, Szegeden is érezték

2023. június 6., kedd
Földrengés volt Arad közelében, Szegeden is érezték

Szerkesztőségünk maga is tapasztalta, továbbá lapunknak több forrás is megerősítette, hogy földrengést észlelt Szegeden. A Google Vészjelző rendszere szerint Arad közelében lehetett a rengés, nem sokkal fél 8 előtt.

5-ös Richter-skála szerinti becsült erősségű földrengés történhetett Aradtól nagyságrendileg 17 kilométerre. A rengésről maga a Google veszélyjelző rendszere is beszámolt.

Szerkesztőségünk a Csillag téren érzékelte a rengést annak pillanatában, de lapunk arról értesült, hogy Makkosháznál és Alsóvároson is érezni lehetett. Információink szerint Békés vármegye több településén is észlelték a földrengést. Makón ennél erősebben is érezni lehetett, ott egyes házakban még a csillár is megremegett. A mozgást Temesváron, Nagyváradon, Zilahon, Déván és Petrozsényben is érezték.

Olvasóink közül van, aki két rengést is érzett - egy erősebbet és egy gyengébbet - a rendelkezésre álló adatok alapján 20 óra 4 perckor egy gyengébb, 3,1-es erősségű utórengést is mértek. Egy olvasónk arról számolt be, hogy az Ipoly soron megmozdult alatta a kanapé, egy másik olvasónk Kübekházán érezte a földmozgást. Makón több háztartásban is recsegett a szekrény, van, ahol pedig a zongora is megmozdult.

A földrengés 15 km-es mélységben volt - írja a Dél-Alföldi meteorológia Facebook-oldal.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium azt írja közösségi oldalán, hogy 5.1-es magnitúdójú földrengés keletkezett Romániában, Aradtól 16 km-re. Hozzáteszik, Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről érkeztek bejelentések az obszervatóriumba, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Károkról nem érkezett bejelentés.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.