Politika

Az uniós források kifizetése ellen harcol Donáth Anna

Az uniós források kifizetése ellen harcol Donáth Anna

2023. június 8., csütörtök
Az uniós források kifizetése ellen harcol Donáth Anna

– Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy emelje be a magyar kormánnyal szemben támasztott feltételek közé a pedagógus-státustörvény visszavonását,

ötvenszázalékos azonnali pedagógusbér-emelést és a magyar oktatás átfogó reformjának megindításának a diák- és tanárszervezetek bevonásával – jelentette be büszkén Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője közösségi oldalán számolt be arról, miként igyekeznek ismét megfúrni a hazánknak jogosan járó uniós pénzek kifizetését.

Donáth a siker érdekében személyesen egyeztetett Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, aki biztosította róla, hogy komolyan veszik a megkeresését.

A Momentum még aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy megfúrja a pedagógusok béremelésére felhasználható források folyósítását - számol be róla aMagyar Nemzet.

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője szerint nem új keletű dolog, hogy 

a Momentum Magyarország érdekeivel ellentétesen lobbizik Brüsszelben, ahogy politikai tevékenységük egészét is azzal kezdték, hogy elgáncsolták hazánk olimpiai pályázatát.

– EP-képviselőik minden, hazánkat elítélő határozatot automatikusan megszavaznak

vagy akár előterjesztőként is részt vesznek azok kidolgozásában, mint legutóbb Cseh Katalin, aki a nemrégiben a hazánkba érkező EP-delegációnak is tagja volt, noha egy uniós pénzekkel kapcsolatos csalási ügynek is érintettje. Ezzel a Momentum szerves része annak a brüsszeli struktúrának, amely most – miként azt korábban Vera Jourová is kifejtette – elsősorban a háborúval kapcsolatos békepárti álláspontja miatt támadja Magyarországot – mondta az elemző.

Hangsúlyozta, 

Donáth felvetése jogi értelemben is fából vaskarika, hiszen az oktatás elsősorban tagállami hatáskör, az unió legfeljebb támogató szerepet tölthet be ezen a területen.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.