Egyetem

300-nál is több szegedi hallgató kapott ösztöndíjat

300-nál is több szegedi hallgató kapott ösztöndíjat

2023. június 13., kedd
300-nál is több szegedi hallgató kapott ösztöndíjat

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasait köszöntötték 2023. június 13-án a Szegedi Tudományegyetemen. Idén 322 hallgató részesült elismerésben - írja közleményében az intézmény.

A kormány által támogatott program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját. Emellett ösztönözni kívánja a kiváló teljesítményt nyújtó kutató és alkotó tevékenységet, az alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgatókat, doktorjelölteket, illetve fiatal oktatókat és kutatókat.

Idén a beadott 581 pályázatból 322 nyert támogatást.: 35-en ebből alapképzésben, 57-en mester/osztatlan képzésben, 153-an doktorandusz és doktorvárományosi, valamint 77-en posztdoktorit, illetve Bolyai+os oktatói képzésben vesznek részt - mondta Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese az ösztöndíjak átadásakor. Hozzátette, két ösztöndíjasnak hét, négy hallgatónak hat, tizenkilenc fiatalnak öt és negyvenkét ösztöndíjasnak négy éven keresztül, folyamatosan sikerült pályáznia.

Fotó: SZTE NKI, Kovács-Jerney Ádám

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.