Meteor

Zivatarok lehetnek délután, újabb front éri el az országot

Zivatarok lehetnek délután, újabb front éri el az országot

2023. május 13., szombat
Zivatarok lehetnek délután, újabb front éri el az országot

A mai délutánt és a holnap délelőttöt is elmoshatja az eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az ország déli felére adott ki figyelmeztetést vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt.

A szöveges figyelmeztetés szerint délutántól az ország déli, délnyugati felén elégségesek a feltételek helyenként zivatarok kialakulásához. Egy-egy intenzívebb zivatar esetleg a déli tájakon lehetséges. Itt a zivatarokhoz jobb eséllyel társulhat 60 km/h feletti szél, 20 mm-t elérő csapadék, illetve jégeső.

Vasárnap a Dunántúlon több helyen illetve a Duna-Tisza közén helyenként a 24 órás csapadékösszeg meghaladhatja a 20 mm-t is, de néhol akár 30-40 mm is összegyűlhet. Napközben a délnyugati területeken, valamint északon zivatar előfordulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.