Hírzóna

Újabb árhullám vonul le a Tiszán

Újabb árhullám vonul le a Tiszán

2023. május 17., szerda
Újabb árhullám vonul le a Tiszán

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű, helyenként 60-80 millimétert meghaladó csapadék hullott le, ami újabb árhullámokat indított el a magyarországi folyókon - közölte az OrszágosVízügyi Főigazgatóság.

Mint írják, a Duna és a Tisza vízgyűjtő területein egyaránt jelentős mennyiségű csapadék hullott le, a következő 5-6 napban azonban már nem kell jelentős esőre számítani. Hozzátették, hogy ahol lehetséges, ott az érkező vizet a visszatartás érdekében a hullámtérbe kormányozzák.

A Főigazgatóság hozzáteszi, hogy kisebb tetőzések már voltak a hét elején, az azóta lehullott csapadékmennyiség miatt azonban másodtetőzésekre számítanak. A Dunán Nagybajcsnál az elsőfokú készültségi szintet megközelítő vagy azt elérő vízszint valószínű a hét második felében, míg Budapestnél várhatóan szombaton tetőzik, az alsó rakpart szintje alatt bő 1 méterrel, 550 centiméteres vízállással.

Közölték: a területivízügyi igazgatóságok munkatársai folyamatosan követik a hidrológiai előrejelzéseket, és ahol szükséges, fokozott figyelőszolgálatot is ellátnak.

Lapunk megkereste a Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot, hogy várható-e készültség a Tisza szegedi partján. A szervezet későbbre ígért részletes, hivatalos tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.