Újabb árhullám vonul le a Tiszán

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű, helyenként 60-80 millimétert meghaladó csapadék hullott le, ami újabb árhullámokat indított el a magyarországi folyókon – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Mint írják, a Duna és a Tisza vízgyűjtő területein egyaránt jelentős mennyiségű csapadék hullott le, a következő 5-6 napban azonban már nem kell jelentős esőre számítani. Hozzátették, hogy ahol lehetséges, ott az érkező vizet a visszatartás érdekében a hullámtérbe kormányozzák.

A Főigazgatóság hozzáteszi, hogy kisebb tetőzések már voltak a hét elején, az azóta lehullott csapadékmennyiség miatt azonban másodtetőzésekre számítanak. A Dunán Nagybajcsnál az elsőfokú készültségi szintet megközelítő vagy azt elérő vízszint valószínű a hét második felében, míg Budapestnél várhatóan szombaton tetőzik, az alsó rakpart szintje alatt bő 1 méterrel, 550 centiméteres vízállással.

Közölték: a területi vízügyi igazgatóságok munkatársai folyamatosan követik a hidrológiai előrejelzéseket, és ahol szükséges, fokozott figyelőszolgálatot is ellátnak.

Lapunk megkereste a Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot, hogy várható-e készültség a Tisza szegedi partján. A szervezet későbbre ígért részletes, hivatalos tájékoztatást.

Előző sztori

Családi nap lesz a Fűvészkertben

Következő sztori

Elképesztő: Brüsszel a Barátság kőolajvezeték elzárását javasolta az ukránok szerint