Új, minden eddiginél kedvezőbb diákhitelszámlát igényelhetnek a szegedi diákok

Minden eddiginél kedvezőbb folyószámla szolgáltatás lesz elérhető a diákhiteleseknek – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtökön az MTI-vel.

Mint a közlemény írja, az új számla július 1-től lép érvénybe, amivel a diákhitellel kapcsolatos költségeket a diákhitel folyószámlával rendelkezők leszoríthatják. Az új számlát a nyílt pályázaton kiválasztott pénzügyi szolgáltatók biztosítják, legalább a diákhitel folyósításának időszakában. A pályázatot a Diákhitel Központ folytatta le, melyet május 17-én zártak le.

A kiírásra hat jelentkezőből – megfelelve a szigorú pályázati szabályzati elvárásoknak – összesen négy kereskedelmi bank nyújtott be sikeres pályázatot: az OTP Bank, az MBH Bank, az Erste Bank és a Gránit Bank.

Az új számlák esetében a pénzügyi szolgáltatóknak biztosítania kell az ingyenes számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások használatát, a havi bankszámlakivonatot és a folyószámlához kapcsolódó bankkártya használatát. Az ingyenes szolgáltatásokon túl a bankok egyenként eltérő, de rendkívül kedvezményes szolgáltatásokat is biztosítanak majd, az érintettek kedvezményeket kaphatnak többek közt a lakáshitel felvétel, az értékpapír számla vezetés vagy a biztosításkötés vonatkozásában.

2023. júliusa után az új szerződéseket már ezekre az új, jóval kedvezőbb folyószámlákra utalja a Diákhitel Központ. Jelenleg mintegy 200 ezren veszik igénybe a Diákhitel1, a Diákhitel2 és a Diákhitel Központ által kezelt további termékeket. A diákok kedvezményes számlák közötti választását a Diákhitel Központ internetes felületein, valamint az ügyfélszolgálatán keresztül is segíti – tette hozzá a minisztérium.

Előző sztori

Kövér László: sikertörténet a magyar és szlovén kisebbségi jogok biztosítása

Következő sztori

Még Botka László miatt sem írják át a KRESZ szabályokat