Sport

Saját nevelésű válogatott kapust igazolt a Pick Szeged

Saját nevelésű válogatott kapust igazolt a Pick Szeged

2023. május 25., csütörtök
Saját nevelésű válogatott kapust igazolt a Pick Szeged

Az OTP Bank-Pick Szegedben folytatja pályafutását Nagy Martin.

A szegedi születésű kapus, a Pick Szegedből három évvel ezelőtt szerződött az izlandi Valur Reykjavíkhoz, ahol bajnoki aranyat nyert és a rájátszás legjobb kapusának választották. Izlandról 2021 nyarán Németországba, a Gummersbachba igazolt, az első idényében jó teljesítménnyel járult hozzá, hogy csapata bajnokként jusson vissza az élvonalba. Tavaly nyáron azonban eltörött a bokája, bár tökéletesen felépült a sérülésből, a Bundesligában azóta sem mutatkozhatott be. Nagy Martin idén tavasszal meghívót kapott Chema Rodriguez szövetségi kapitánytól a magyar válogatottba, ahol a litvánok elleni Eb selejtezőn bemutatkozott a címeres mezben.

Pick


- A szegediek kerestek meg azzal, hogy szeretnének a csapatba építeni, és rendszeres játéklehetőséget kapok jövőre.

Ez a fejlődésem szempontjából a legjobb lehetőség.

Szegedi vagyok, van már nemzetközi tapasztalatom is, amit kamatoztatni szeretnék. A következő szezon átmeneti lesz Szegeden, de ez lehetőséget ad arra, hogy bizonyítani tudjak és ezzel élni szeretnék. Két remek kapus van még a keretben, így rendszeresen jó teljesítményt kell nyújtanom, hogy a csapatba kerüljek, ez inspiráló. Örömmel jövök haza Szegedre, és bizonyítani szeretnék - nyilatkozta lapunknak Nagy Martin a bejelentés után, aki 1+1 évre írt alá a kékekhez.

Az OTP Bank-Pick Szeged jövő évi keretében a magyar válogatott Mikler Roland mellett az Elverumtól érkező norvég válogatott Emil Kheri Imsgard szerepel kapusposzton.

Nagy Martin mellett Szilágyi Benjamin visszatérést is bejelentette a Pick Szeged, a fiatal jobbszélső egy évig játszott a NEKA csapatában, korábban 14 mérkőzést játszott aszegedi mezben.

- Örömmel térek vissza, mert kisgyerekként az volt az álmom, hogy a Szeged felnőtt csapatában szerepelhessek. Komoly kihívás lesz a felnőtt kerethez tartozni, nap mint nap velük készülni, de szeretem a kihívást, így állok elébe. Nagyon jól éreztem magam a NEKA csapatánál, köszönettel tartozom, hogy befogadtak, úgy gondolom, rengeteget tanultam, fejlődtem, amit a következő szezonban az OTP Bank – Pick Szeged együttesénél tudok majd hasznosítani. Várom már az első meccset a Pick Arénában, most nem ellenfél leszek, hanem a legszebb színű, azaz kék mezben futhatok majd ki – nyilatkozta Szilágyi Benjámin a klub hivatalos oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.