Román embercsempészt fogtak el Ásotthalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 1-én összesen 206 határsértőt tartóztattak fel, amelyből 185-öt Ásotthalom közigazgatási területén. A határzárnál kivétel nélkül a Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszon próbálkoztak a migránsok. Összesen 125 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során csádi, líbiai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ásotthalom közigazgatási területén az 5511-es számú úton 22 óra 15 perckor, a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárt, aki egy román honosságú gépkocsival hét, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított.

Május elsején reggel 8 óra 25 perckor Tata közigazgatási területén, német rendszámú személygépkocsival egy magyar állampolgárságú embercsempészt is elfogtak, aki 9, magát szírnek valló bevándorlót szállított.

Előző sztori

Nagyot nőtt a véradók száma a vármegyében

Következő sztori

Figyelmeztetést adtak ki a vármegyére, de Szegedet elkerülheti a zivatar