Illegális bevándorlás

Román embercsempészt fogtak el Ásotthalomnál

Román embercsempészt fogtak el Ásotthalomnál

2023. május 2., kedd
Román embercsempészt fogtak el Ásotthalomnál

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 1-én összesen 206 határsértőt tartóztattak fel, amelyből 185-öt Ásotthalom közigazgatási területén. A határzárnál kivétel nélkül a Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszon próbálkoztak a migránsok. Összesen 125 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során csádi, líbiai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ásotthalom közigazgatási területén az 5511-es számú úton 22 óra 15 perckor, a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárt, aki egy román honosságú gépkocsival hét, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított.

Május elsején reggel 8 óra 25 perckor Tata közigazgatási területén, német rendszámú személygépkocsival egy magyar állampolgárságú embercsempészt is elfogtak, aki 9, magát szírnek valló bevándorlót szállított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.