Illegális bevándorlás

Pénteken Szeged közigazgatási területén is fogtak el migránsokat

Pénteken Szeged közigazgatási területén is fogtak el migránsokat

2023. május 6., szombat
Pénteken Szeged közigazgatási területén is fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. május 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 222 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - közölte a rendőrség.

Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét és Öttömös közigazgatási területén.    

Csongrád-Csanád vármegyében 11 esetben összesen 213 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.    

Győr-Moson-Sopron vármegyében 5 és Vas vármegyében 8 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 3 esetben összesen 15, Csongrád-Csanád vármegyében 9 esetben 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Pákozd közigazgatási területén, az M7-es autópályán 2023. május 5-én 3 óra 54 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét és szintén román állampolgárságú utasát. A gépkocsiban három magukat srí-lankai állampolgárnak valló férfit szállítottak.

Kecskemét közigazgatási területén az 52. számú főúton 2023. május 05-én 7 óra 30 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy észt állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsi vezetett. A gépkocsiban nyolc magukat török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Szombathely közigazgatási területén a 86-os számú főúton 2023. május 05-én 9 óra 15 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit és annak iraki állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban hét, magát török és egy, magát afgán állampolgárnak valló személyt szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Hegyeshalom közigazgatási területén, az M1 autópályán 2023. május 5-én 10 óra 35 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy ukrán állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsival öt, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállított.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el, tiltott határátlépés miatt 6 és embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.