Pénteken Szeged közigazgatási területén is fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. május 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 222 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség.

Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét és Öttömös közigazgatási területén.    

Csongrád-Csanád vármegyében 11 esetben összesen 213 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.    

Győr-Moson-Sopron vármegyében 5 és Vas vármegyében 8 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 3 esetben összesen 15, Csongrád-Csanád vármegyében 9 esetben 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Pákozd közigazgatási területén, az M7-es autópályán 2023. május 5-én 3 óra 54 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét és szintén román állampolgárságú utasát. A gépkocsiban három magukat srí-lankai állampolgárnak valló férfit szállítottak.

Kecskemét közigazgatási területén az 52. számú főúton 2023. május 05-én 7 óra 30 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy észt állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsi vezetett. A gépkocsiban nyolc magukat török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Szombathely közigazgatási területén a 86-os számú főúton 2023. május 05-én 9 óra 15 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit és annak iraki állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban hét, magát török és egy, magát afgán állampolgárnak valló személyt szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Hegyeshalom közigazgatási területén, az M1 autópályán 2023. május 5-én 10 óra 35 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy ukrán állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsival öt, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállított.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el, tiltott határátlépés miatt 6 és embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Előző sztori

Véget ért a globális egészségügyi veszélyhelyzet a koronavírus miatt

Következő sztori

Szombat hajnalban elkelt a kétszázezredik vármegye- és országbérlet