Hírzóna

Négy banknál lesznek igényelhetőek az új, kedvezményes diákhitelek

Négy banknál lesznek igényelhetőek az új, kedvezményes diákhitelek

2023. május 25., csütörtök
Négy banknál lesznek igényelhetőek az új, kedvezményes diákhitelek

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a megállapodást, amely rendkívül kedvezményes számlacsomagokat nyújt az ügyfeleknek - jelentette be csütörtöki közleményében a hitelező pénzintézet.

A tájékoztatás szerint a nyertes pénzintézetek vállalták, hogy 2023. július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára.

Ezáltal évente 6000-8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei és kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz is jutnak.

A közleményben kiemelték, hogy a Diákhitel Központ nem Diákhitel1 szerződést kötő új ügyfelei és a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes diákhitel számla. Ezzel 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámla nyitás lehetősége.

A nyertes pénzintézetek a diákhitel számlához ingyenesen biztosítják a legfontosabb kapcsolódó alapszolgáltatásokat, mint az egyedi bankkártya, a számlavezetés, netbank, mobilbank, telebank, személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a folyószámla megszűntetése.

A pénzintézetek az ingyenes szolgáltatásokon túl további, kedvezményeket biztosítanak a diákhiteles számlatulajdonosoknak, amelyek között a lakáshitel felvétellel-, az értékpapír számlavezetési díjjal-, vagy biztosításkötési díjjal kapcsolatos kedvezményeket jelölte meg a központ közleménye.

Felhívták a figyelmet , hogy Diákhitel Központ idén júliustól már csak a hiteligénylő által kiválasztott nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitel számlára utalja a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.