Médiatanács: kiskorúakra káros tartalom szerepel a Két pasi meg egy kicsi sorozatban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiskorúakra káros tartalma miatt a 12 éven felülieknek szóló korhatár-kategóriába sorolná a Két pasi meg egy kicsi című, a Viasat 3 csatornán kora reggel látható vígjátéksorozat egyik epizódját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Viasat 3 csatornán április 2-án reggel hattól sugárzott Két pasi meg egy kicsi című sorozat 12. évadjának 15. epizódját vizsgálta egy bejelentés nyomán a médiatanács.

A műsor “6” korhatári jelöléssel került adásba – írták, hozzátéve: hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszám úgy jeleníti meg a szexualitást, hogy az a magyar szabályozás szerint a 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-kategóriába tartozónak minősülne.

Az indoklás szerint mivel a Viasat 3 szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot, és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

Előző sztori

Újabb mérföldkőhöz érkezett az SZTE a ritka szívbetegségek ellátása és kutatása területén

Következő sztori

Botka mozgássérülteket korlátozó parkolásáról mindenki hallgat