Kováts Adél kapta idén a Páger Antal-színészdíjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Farkas Éva Erzsébet polgármester, mielőtt átadta Téni bácsi pecsétgyűrűjének mását, azt mondta a makói születésű színészóriásról, hogy az élet megalkuvások nélküli nagykövete volt, és hogy emlékét méltó módon fogja őrizni a hamarosan fejújításra kerülő Páger-mozi.

A szakmai kuratórium idén az elismerést Kováts Adél Kossuth- és Jászai-díjas színművésznőnek, rendezőnek és színigazgatónak ítélte oda. Mint elhangzott, azért, mert a színjátszás minden műfajában otthon van, és legapróbb alakításaiban is a tökéletességre törekszik. Színészi játéka átgondolt, felelősséggel él színészi játék eszközeivel, ahogyan azt Páger Antal is tette.

Kováts Adél a díjat megköszönve azt mondta, azért fontos számára a Páger-díj, mert szakmai elismerés. A mindennapok rohanásában fontosak az ilyen elismerések, hiszen nehéz látszódni, megállni, egy színész önbizalma pedig ezekben az időkben hamar meginog.

– Olyan ez nekem, mint egy infúzió, és több energiát ad, mint a paksi atomerőmű 

– fogalmazott. Págerrel sosem dolgozhatott együtt, de nagy tisztelője és a filmjeiből sokat tanult.

Előző sztori

Az EP-delegáció látogatásának célja a nyomásgyakorlás

Következő sztori

Elgondolkodtató, hogy még nem cáfolták a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásának tervét