Késsel fenyegetődző fiatal rablót fogtak el Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi rendőrök néhány óra alatt fogták el azt a helybéli fiatalt, aki a belvárosban késeléssel fenyegetve rabolt.

A rendőrségi közlemény szerint április 30-án, a délelőtti órákban érkezett bejelentés, mely szerint Szeged belvárosában kiraboltak egy fiút. A sértett a rendőrségen elmondta, hogy támadója a buszállomáson lépett oda hozzá, hogy pénzt kérjen. A kérésnek a fiatal eleget is tett, az összeg azonban nem bizonyult elegendőnek: az erőszakos ismeretlen követni kezdte és még több pénzt követelt a korábbi jótevőjétől. Kérései süket fülekre találtak, ezért stílust váltott:

Háromig számolok, ha addig nem adsz 5 000 forintot, megszurkállak!”

– hangzott a fenyegetés.

Az áldozat egyből odaadta a pénzt, majd hívta a rendőrséget. A nyomozók a történetet és a személyleírást hallva már a feljelentés felvételekor ráismertek a támadóra, akit a sértett azonosított is – a bejelentést követően nem sokkal már ki is adták az elfogatóparancsot. A helybéli tettes az elkövetés napjának éjszakáját már a rendőrségi fogdán töltötte.

A Szegedi Rendőrkapitányság kezdeményezte az ügyészségen az elkövető letartóztatásának indítványozását, amit később a bíróság el is rendelt. A szegedi fiúnak a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntette miatt kell felelnie.

Borítókép: Northfoto

Előző sztori

Magyarország első mikológiai gyűjteménye jött létre a Somogyi-könyvtárban

Következő sztori

Navracsics Tibor id. Martonyi János munkásságára emlékezett