Jótékonysági Pick Aréna futás lesz szombaton

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén május 19-20. között rendezi meg a Szeretethíd Kárpátaljáért Önkéntes Napokat. Szombat 10 órától 12 óráig tartják meg az Aréna körfutást.

Az OTP Bank-Pick Szeged szoros kapcsolatot ápol a Magyar Református Szeretetszolgálat szegedi szervezetével, így csatlakozott eseményhez.

Szombat 10 órától 12 óráig várják azokat, akik szeretnék körbe futni a Pick Arénát.

A szervezők hangsúlyozták: ez nem verseny, hanem egy jótékonysági esemény, nincs nevezési díj, hanem adományokat várnak a szervezők. A kárpátaljai líceumok, az ott tanuló diákok és közösségek részére szeretnének mielőbb sporteszközöket beszerezni és eljuttatni hozzájuk.

A résztvevők a meghirdetett program keretein belül egy teljesített Aréna-körrel és önkéntes pénzbeli adományaikkal támogatást nyújthatnak a nemes célért. Az adományokat erre az alkalomra kihelyezett gyűjtőládába helyezhetik. Az összegyűlt adományok célba juttatása a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül történik.

Nincs közös bemelegítés, rajtszám, rajtceremónia, verseny. Mindenki akkor indul, amikor akar, hangolódhat a táv megtételére, majd nekiindulhat és teljesítheti.

AZ ÖNKÉNTES MUNKÁT IS BEMUTATJÁK

Az érdeklődők a jelzett időtartam alatt a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség sátraiban kaphatnak információkat az önkéntes munka szépségeiről, rejtelmeiről, és a kárpátaljai magyarokhoz a Szeretethídon keresztül eljuttatott segítségről.

Előző sztori

Orbán Viktor elárulta a mai kormányülés témáját

Következő sztori

Érmekkel és kvótákkal zárták az országos bajnokságot a szegedi búvárúszók