Holnap indul a 27. Szegedi Borfesztivál

Holnaptól 9 napon át a borászok, a kézművesek és a gasztronómia uralják Szeged belvárosát. Az idei rendezvényre több mint 160 kiállító települ ki.

Május 12-től 21-ig tart a 27. Szegedi Borfesztivál, valamint a Szeged Napja Ünnepségsorozat. Egy bő hete már megjelentek a borászok ,,házikói” a Széchenyi téren, ami ezúttal is a rendezvény főtere lesz, néhány dolog azonban az eddigi évekhez képest megváltozik:

  • A tavalyi Bortér után az idei Borfesztivál is készpénzmentes lesz,
  • Valamivel nagyobb lesz mint tavaly,
  • és az előrejelzések szerint valamivel esősebb is.

A Szeged napi hétvégén, azaz május 19. és 21. között a rendezvénysorozat kibővül a Dóm téri színpaddal, a Hídivásárral a Belvárosi Hídon, a Civilek Utcájával az Oskola utcán, illetve egy Vidámparkkal a Torontál téren. A Hídivásár alatt a Belvárosi Híd mindkét oldalán utcai művészek mutatkoznak majd be. Az idei főfellépők Bródy János, Charlie és a Best of Geszti lesznek.

Azt is megírtuk, hogy a jövő hét elejéig egy mediterrán ciklon okoz eleinte kettős fronthatást, majd később az ország jelentős részén nagy mennyiségű esőt, amiből a Dél-Alföld környéke is kap egy keveset – igaz, messze nem annyit, amennyit az ország nyugati és délnyugati része.

Az ünnepségsorozat alkalmából pedig a nosztalgiavillamosok is újra pályára állnak.

Előző sztori

Olyan szigorral nevelte lányait, hogy a gyámhatóság is lépett

Következő sztori

Új területen kapcsolódik az űrkutatáshoz a Szegedi Tudományegyetem