Politika

Fidesz: háborúba akarnak kényszeríteni minket, ezért támadják az EP-ben Magyarországot

Fidesz: háborúba akarnak kényszeríteni minket, ezért támadják az EP-ben Magyarországot

2023. május 30., kedd
Fidesz: háborúba akarnak kényszeríteni minket, ezért támadják az EP-ben Magyarországot

"Háborúba akarnak kényszeríteni minket", ezért támadják az Európai Parlamentben Magyarországot - közölte a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kedden az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta, hogy újabb támadást indítottak a háborúpártiak Magyarország ellen az Európai Parlamentben, mert "háborúba akarnak kényszeríteni minket". "A háborúpártiak ismét meghallgatást, vitát és határozatot szerveznek hazánkról ezekben a napokban, a támadás valódi oka, hogy útjukban áll Magyarország békepárti álláspontja" - tették hozzá.

A minap a német külügy támogatta az Európai Parlament azon határozatát, mely szerint Magyarország nem képes ellátni az Európai Unió soros elnökségével járó feladatokat. Ezzel tovább fokozódtak a viták az Európa Tanács határozati javaslata kapcsán, mellyel alkalmatlannak nyilvánítaná Magyarországot a soros elnökség betöltésére. Az eredeti forgatókönyv szerint Magyarország 2024 második felében, az EP-választások után alig pár héttel töltené be az elnökséget, Anna Lührmann német európai ügyekért felelős államminiszter kedden Brüsszelben azonban azt mondta, kétségei vannak afelől, hogy képes lesz-e erre.

Varga Judit igazságügyi miniszter egy Facebook-bejegyzésben még pár napja úgy reagált, ,,Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács.", az Európai Parlament ebbe nem szólhat bele. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pedig úgy fogalmazott, van az Európai Parlament előtt határozattervezet, de ilyen döntést - hatáskörüknél fogva - nem hozhatnak.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.