Fidesz: háborúba akarnak kényszeríteni minket, ezért támadják az EP-ben Magyarországot

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Háborúba akarnak kényszeríteni minket”, ezért támadják az Európai Parlamentben Magyarországot – közölte a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kedden az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta, hogy újabb támadást indítottak a háborúpártiak Magyarország ellen az Európai Parlamentben, mert “háborúba akarnak kényszeríteni minket”. “A háborúpártiak ismét meghallgatást, vitát és határozatot szerveznek hazánkról ezekben a napokban, a támadás valódi oka, hogy útjukban áll Magyarország békepárti álláspontja” – tették hozzá.

A minap a német külügy támogatta az Európai Parlament azon határozatát, mely szerint Magyarország nem képes ellátni az Európai Unió soros elnökségével járó feladatokat. Ezzel tovább fokozódtak a viták az Európa Tanács határozati javaslata kapcsán, mellyel alkalmatlannak nyilvánítaná Magyarországot a soros elnökség betöltésére. Az eredeti forgatókönyv szerint Magyarország 2024 második felében, az EP-választások után alig pár héttel töltené be az elnökséget, Anna Lührmann német európai ügyekért felelős államminiszter kedden Brüsszelben azonban azt mondta, kétségei vannak afelől, hogy képes lesz-e erre.

Varga Judit igazságügyi miniszter egy Facebook-bejegyzésben még pár napja úgy reagált, ,,Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács.”, az Európai Parlament ebbe nem szólhat bele. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pedig úgy fogalmazott, van az Európai Parlament előtt határozattervezet, de ilyen döntést – hatáskörüknél fogva – nem hozhatnak.

(via Index)

Előző sztori

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar katonák bizonyították rátermettségüket

Következő sztori

Gárdonyban juthat az NB III-ba a Szeged-Csanád GA II