Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Szegedi Nemzeti Színház. Az októberben 140 éves teátrumban14 új bemutató várja a nézőket, akik összesen 16 bérletkonstrukcióból választhatnak.

Az évadismertető sajtótájékoztatón Barnák László főigazgató bemutatta az intézmény újművészetivezetőit: Dobszay Péter zeneigazgatót, és a művészeti tanács tagjait, Tárnoki Márkot, Koltai M.Gábort és Fábián Pétert. A főigazgató elmondta, közösen állították össze a műsort azzal aszándékkal, hogy az új évad a nézők és a társulat számára egyaránt izgalmas, változatos legyen,örömmel térjenek be a színházba. Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is két operabemutatóval, nagy zenés produkcióval, ősbemutatóval, klasszikus és kortárs előadásokkal, illetve a Peron-Swingsikerét követően ismét a tánckar önálló táncjátékával, valamint az előző évad legnépszerűbb darabjainak tovább játszásával várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház–a legkisebbeket is.

A pandémia utánugyanis visszatérnek a gyerekelőadások, újra válthatók gyerekbérletek, többek között a Covid-járvány miatt keveset játszott Matyi elszabadul, a vagy sok lúd disznót győzés a Pomádé király új ruhája című produkcióra. A Szegedi Kortárs Balett igazgatója, Pataki András bejelentette, hogy az ifjú nézők örömére decemberben visszatér a Diótörő, és a tervek szerint felújítják a Hamupipőkét is, a társulat két új bemutatója, a Lánglelkű és a Fekete hattyú mellett.

Azok a nézők, akik szeretnék biztosítani helyeiket az új évadban, május 30.-június 24-ig a tavaly augusztusi árakon tudják megváltani bérletüket a Stefánia 6. szám alatti jegyirodában. Az őszi bérletezési időszakban erre már csak emelt áron lesz lehetőségük, illetve most az első 100 bérletvásárló páros belépőjegyet kap a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójára, az Ajándékkoncertre a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában.

Előző sztori

Díszdoktori címet kapott Karikó Katalin a Harvard Egyetemen

Következő sztori

Több uniós országban is bevezethetik a négynapos munkahetet, Szegeden már több cég így dolgozik