Kultúra

Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház

Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház

2023. május 26., péntek
Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Szegedi Nemzeti Színház. Az októberben 140 éves teátrumban14 új bemutató várja a nézőket, akik összesen 16 bérletkonstrukcióból választhatnak.

Az évadismertető sajtótájékoztatón Barnák László főigazgató bemutatta az intézmény újművészetivezetőit: Dobszay Péter zeneigazgatót, és a művészeti tanács tagjait, Tárnoki Márkot, Koltai M.Gábort és Fábián Pétert. A főigazgató elmondta, közösen állították össze a műsort azzal aszándékkal, hogy az új évad a nézők és a társulat számára egyaránt izgalmas, változatos legyen,örömmel térjenek be a színházba. Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is két operabemutatóval, nagy zenés produkcióval, ősbemutatóval, klasszikus és kortárs előadásokkal, illetve a Peron-Swingsikerét követően ismét a tánckar önálló táncjátékával, valamint az előző évad legnépszerűbb darabjainak tovább játszásával várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház–a legkisebbeket is.

A pandémia utánugyanis visszatérnek a gyerekelőadások, újra válthatók gyerekbérletek, többek között a Covid-járvány miatt keveset játszott Matyi elszabadul, a vagy sok lúd disznót győzés a Pomádé király új ruhája című produkcióra. A Szegedi Kortárs Balett igazgatója, Pataki András bejelentette, hogy az ifjú nézők örömére decemberben visszatér a Diótörő, és a tervek szerint felújítják a Hamupipőkét is, a társulat két új bemutatója, a Lánglelkű és a Fekete hattyú mellett.

Azok a nézők, akik szeretnék biztosítani helyeiket az új évadban, május 30.-június 24-ig a tavaly augusztusi árakon tudják megváltani bérletüket a Stefánia 6. szám alatti jegyirodában. Az őszi bérletezési időszakban erre már csak emelt áron lesz lehetőségük, illetve most az első 100 bérletvásárló páros belépőjegyet kap a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójára, az Ajándékkoncertre a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.