Közélet

Erőss Zsolt özvegye elmondta, miért ment a hegyhez Suhajda Szilárd

Erőss Zsolt özvegye elmondta, miért ment a hegyhez Suhajda Szilárd

2023. május 28., vasárnap
Erőss Zsolt özvegye elmondta, miért ment a hegyhez Suhajda Szilárd

Sterczer Hilda szerint egy teljes életet élt emberrel lett kevesebb a világban.

Sterczer Hilda férje 2013-ban a Kancsendzöngán halt meg hasonló körülmények között, mint Suhajda Szilárd. A békéscsabai születésű hegymászó kapcsán, akinek élve megtalálására már nincs semmi remény, felmerülhet a kérdés, miért hal meg valaki egy hegyért. Sterczer Hilda szerint ez egy olyan vád, aminek a kapcsán érdemes elgondolkodni:

Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk?

Mint írja, nap mint nap ,,hajtunk a mókuskerékben", ,,csináljuk, ami hasznos", miközben nem vesszük észre, hogy az életünket veszítjük el, ,,nem jut idő az egészségre, a családra, a kultúrára, a kedvelt hobbira, a barátokra, a közösségre, önmagamra".

Szerinte a hegymászó igazán él, ,,tudja, mire hivatott és ezt felvállalva minden nap valóságos életét él" - teszi hozzá. Úgy véli, Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.