,,Bennem mindig élsz” – így búcsúzott el édesapja Suhajda Szilárdtól

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A reményt adom fel utoljára – idézi fia utolsó képeslapját Suhadja Tibor. A békéscsabai születésű hegymászót nem találták meg a serpák tegnap, így feladták a keresését.

– Nincs szavam a nepáli hírekhez – kezdi Suhadja Tibor posztját, melyben a fiával kapcsolatos hírekre reagál. Suhajda Szilárd múlt szerdán adott utoljára életjelet magáról a Mount Everest csúcsához közeli Hillary-lépcsőn.

Mielőtt egy mentőexpedíciót indítottak volna a megkeresésére, megtalálták a hegymászót, azonban a körülmények miatt nem tudtak rajta akkor segíteni, ugyanakkor kevés esélyt adtak annak, hogy életben van.

Szombaton délután futott be végül a szomorú hír, miszerint a mentőexpedíció nem találta meg Suhadja Szilárdot, ennyi idő eltelte után pedig nincs több esélye annak, hogy élve előkerül. A hegymászó egyedül és oxigénpalack nélkül indult neki a Föld legmagasabb hegyének, ő a harmadik magyar, aki annak megmászása során odaveszett.

Előző sztori

Mikler Roland a legjobb kapus a férfiak között

Következő sztori

Pünkösd: a tavasz örömünnepe – és a keresztény egyház születésnapja