Közélet

,,Bennem mindig élsz" - így búcsúzott el édesapja Suhajda Szilárdtól

,,Bennem mindig élsz" - így búcsúzott el édesapja Suhajda Szilárdtól

2023. május 28., vasárnap
,,Bennem mindig élsz" - így búcsúzott el édesapja Suhajda Szilárdtól

A reményt adom fel utoljára - idézi fia utolsó képeslapját Suhadja Tibor. A békéscsabai születésű hegymászót nem találták meg a serpák tegnap, így feladták a keresését.

- Nincs szavam a nepáli hírekhez - kezdi Suhadja Tibor posztját, melyben a fiával kapcsolatos hírekre reagál. Suhajda Szilárd múlt szerdán adott utoljára életjelet magáról a Mount Everest csúcsához közeli Hillary-lépcsőn.

Mielőtt egy mentőexpedíciót indítottak volna a megkeresésére, megtalálták a hegymászót, azonban a körülmények miatt nem tudtak rajta akkor segíteni, ugyanakkor kevés esélyt adtak annak, hogy életben van.

Szombaton délután futott be végül a szomorú hír, miszerint a mentőexpedíció nem találta meg Suhadja Szilárdot, ennyi idő eltelte után pedig nincs több esélye annak, hogy élve előkerül. A hegymászó egyedül és oxigénpalack nélkül indult neki a Föld legmagasabb hegyének, ő a harmadik magyar, aki annak megmászása során odaveszett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.