Albán fegyvercsempészt tartóztattak le

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az albán férfinak, aki 17 gépkarabélyt, 2 géppisztolyt, 2 pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket próbált meg az országba becsempészni.

Az ügyészségi közlemény szerint május 18-án, reggel 8 óra előtt jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei határátkelőhelyen. A férfi a bejelentendő vámárura vonatkozóan nemleges nyilatkozatot tett, majd az eljáró pénzügyőröknek gyanús lett az autó elhúzható ajtaja. A tételes átvizsgálás során az ajtó műanyag borítása mögül a pénzügyőrök lefoglalták az oda a gyanúsított által elrejtett 17 gépkarabélyt, 2 géppisztolyt, 2 pisztolyt, valamint 15 tölténytárat és 10 lőszert.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járási Ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

Előző sztori

27-28 fokos meleg és kisebb zápor várható mára

Következő sztori

Éjfélig lehet módosítani, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet