Közlekedés

Valaki beszennyezte a Vásárhelyi Pál utcát

Valaki beszennyezte a Vásárhelyi Pál utcát

2023. április 19., szerda
Valaki beszennyezte a Vásárhelyi Pál utcát

Lapunk egy videót kapott, amin az látszik, hogy igen hosszú nyomvonalon szennyezte be valaki a Vásárhelyi Pál utcát.

A videó szerzője, Majoros Gabriella gépjárművezető szakoktató szerint a hosszú csík a Kálvária sugárúttól kezdődik és egészen a Bakay Nándor utcáig tart. A szakoktató szerint ez azért probléma, mert a KRESZ szerint ha valaki beszennyezi az utat, akkor azt köteles eltávolítani maga után.

Hozzátette, a szennyeződés - melyet elmondása szerint mész vagy festék okozhatott -, olyan mértékű, hogy nem látszódnak tőle a szaggatott és záróvonalak.

A közúti közlekedésről szóló jogszabály szerint a közutat, a közúti jelzést megrongálni, beszennyezni, a közútra a közlekedés biztonságát vagy zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat kitenni, kidobni nem szabad. Amennyiben pedig valaki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közúti közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkezett veszély elhárításáról gondoskodni, illetve a veszélyről tájékoztatni a többi arra közlekedőt, ameddig az elhárítás nem lehetséges.

Ugyanakkor amennyiben valaki súlyosan veszélyezteti egy ilyen incidens során a közlekedés biztonságát és zavartalanságát, az köteles a rendőrségnek jelezni azt.

Tavasszal lakott területen kívül a munkagépek rendszeresen felhordják a sarat az utakra Majoros Gabriella szerint, melynek törmeléke a nagy sebességgel érkező gépjárművek számára veszélyes is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.