Videó

Valaki beszennyezte a Vásárhelyi Pál utcát

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lapunk egy videót kapott, amin az látszik, hogy igen hosszú nyomvonalon szennyezte be valaki a Vásárhelyi Pál utcát.

A videó szerzője, Majoros Gabriella gépjárművezető szakoktató szerint a hosszú csík a Kálvária sugárúttól kezdődik és egészen a Bakay Nándor utcáig tart. A szakoktató szerint ez azért probléma, mert a KRESZ szerint ha valaki beszennyezi az utat, akkor azt köteles eltávolítani maga után.

Hozzátette, a szennyeződés – melyet elmondása szerint mész vagy festék okozhatott -, olyan mértékű, hogy nem látszódnak tőle a szaggatott és záróvonalak.

A közúti közlekedésről szóló jogszabály szerint a közutat, a közúti jelzést megrongálni, beszennyezni, a közútra a közlekedés biztonságát vagy zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat kitenni, kidobni nem szabad. Amennyiben pedig valaki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közúti közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkezett veszély elhárításáról gondoskodni, illetve a veszélyről tájékoztatni a többi arra közlekedőt, ameddig az elhárítás nem lehetséges.

Ugyanakkor amennyiben valaki súlyosan veszélyezteti egy ilyen incidens során a közlekedés biztonságát és zavartalanságát, az köteles a rendőrségnek jelezni azt.

Tavasszal lakott területen kívül a munkagépek rendszeresen felhordják a sarat az utakra Majoros Gabriella szerint, melynek törmeléke a nagy sebességgel érkező gépjárművek számára veszélyes is lehet.

Előző sztori

Túrabotfaragó versenyt rendeztek Ásotthalmon

Következő sztori

Lenintől, a szegedi Szikrán át, a mai Szikra Mozgalomig