Szombaton a vármegyében 467 migráns sértett vagy próbálkozott határsértéssel

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hatóságok szombaton összesen 181 határsértőt tartóztattak fel és 290 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Vármegyénkben a járőrök 10 esetben összesen 180 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke és Öttömös közigazgatási területén. Országos viszonylatban csupán egyetlen további eset történt, Budapesten kaptak fogtak egy migránst.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, egyiptomi, kínai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszon összesen 11 esetben 287 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben összes 3 főt.

Előző sztori

Kocsis Máté: lépesekre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába

Következő sztori

Virágvasárnap, út Jeruzsálembe: a húsvéthoz vivő hét kezdete