Szegeden is tartanak vetítéseket a Mediawave Fesztivál alkalmából

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mediawave Fesztivált immár 33. alkalommal rendezik meg idén, ezúttal több helyszínen: Budapesten és a Győr-Moson-Sopron vármegyei Ravazd lesznek a fő helyszínek, de a székesfehérvári és szegedi mozikban is tartanak vetítéseket.

A filmes programba nevezett alkotásokat kategóriánként három-öt fős előzsűri értékelte, majd a második körbe bejutott filmeket nyolc filmes egyetem több mint harminc diákja zsűrizte.

A budapesti vetítéseken a közönségnek is lehetősége nyílik kiválasztani saját kedvenc filmjeit. Az eredményhirdetésre április 27-én kerül sor a Cirko-Gejzírben; majd a győztes filmeket levetítik Ravazdon is az Együttlét keretében.

A filmek különféle kategóriákban lesznek láthatók: információs dokumentumfilmek, dokumentumfilmes versenyprogram, kisjátékfilmes versenyprogram, animációs versenyprogram, cross-art filmek (zene, tánc, irodalom, vizuális újítások), krízis és megújulás témakör.

A kisjátékfilmek négy tematikus blokkban – Fókuszban a nők, Fiatalok, Outsiderek és Kapcsolataink – tekinthetők meg.

Nagy számban lesznek jelen francia és iráni filmek, de a közönség találkozhat német, belga, spanyol, olasz, svéd, lengyel, ukrán, amerikai, japán, osztrák, szlovák, cseh, orosz, izraeli, szír, palesztin, brazil és afrikai alkotásokkal is.

A Cirko-Gejzír egyik filmblokkjában magyar és határon túli filmszakos egyetemisták munkáiból is bemutatnak egy válogatást.

A filmeket angol és magyar felirattal vetítik; az egyes blokkok előtt zenei és kortárstánc-programok várják az érdeklődőket.

A Mediawave Együttlétet követően szintén Ravazd ad otthont május 26. és 28. között a Pünkösdi improvizációknak, zenei programokkal, magyar és nemzetközi muzsikusokkal, színházakkal, művészeti műhelymunkákkal, valamint kulináris programokkal.

A Mediawave Karaván az év során külföldön is folytatódik, így Szerbiában, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában külföldi művészeti fesztiválokon vesz részt egy-egy válogatott filmblokkal – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Borítókép: Entertainment

Előző sztori

LMBTQ-érzékenyítést tart Szegeden Soros György által finanszírozott szervezet

Következő sztori

Érdemes szerdáig várni a tankolással