Tudomány

Rangos ír egyetem jutalmazta Karikó Katalint

Rangos ír egyetem jutalmazta Karikó Katalint

2023. április 30., vasárnap
Rangos ír egyetem jutalmazta Karikó Katalint

Dawnson-díjat és tiszteletbeli doktori címet kapott az mRNS-vakcinák úttörője, Karikó Katalin.

„Az mRNS vakcina úttörője, Dr. Karikó Katalin megkapta a 2023-as Dawson-díjat a genetika területen” – adta hírül adublini Trinity College. A Silicon Republic a Szegedi Tudományegyetem professzoraként, a Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvostudományi Karának adjunktusaként mutatja be Karikó Katalint.

„A Covid-19 világjárvány rendkívüli kihívások elé állította a világot. Az új típusú koronavírus elleni harcban fordulatot hozó vakcinák kifejlesztésében Dr. Karikó kutatásai döntő fontosságúnak bizonyultak. Ez egy újabb példa arra, hogy a kutatásban való jelentős befektetés milyen rendkívüli társadalmi előnnyel jár” – fogalmazott a villamosmérnökDr. Linda Doyleakadémikus, a Dublini Trinity College elnöke.

A Dawson-díjat a Trinity egyetem genetikai tanszéke alapítójának ajándékából hozták létre, melyet 2006 óta ítélnek oda egy-egy nemzetközi tekintélyű tudósnak. Az alapító kívánságára a díjazott nyilvános előadást tart és látogatásának egy részét a végzős hallgatókat inspiráló beszélgetéssel tölti.

(via SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.