Olimpiai negyedik helyezett Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE kajakosa

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE olimpiai negyedik helyezett, világ- és Európa-bajnok kajakosának célkeresztjében idén a négyes kvóta áll, az egyes és a páros is háttérbe szorul erre az évre.

A Hüvös Viktor vezette Kicsi Team – amelynek Nádas is tagja – két meleg égövi edzőtáboron van túl, Sevilla és a Dél-afrikai Köztársaság után, a szezon kezdetéig most már Dunavarsányban készül.

“A két edzőtábor nagyon jól sikerült, jó időjárás fogadott minket mindkét helyen – mesélte a magyar szövetség honlapjának Nádas Bence. – Úgy gondolom, hogy edzés szempontjából is a tervek szerint alakult minden, hiszen Dél-Afrikában nagyon sokat tudtunk fejlődni egyes technikában és teljesítményben is. Sevillában próbáltuk a csapathajót fejleszteni négyesben és párosban is.”

A csapat tagja még Csizmadia Kolos, Tótka Sándor, Kuli István és Balogh Gergely, közülük négyen már a májusi, szegedi világkupán is rajthoz állnak K-4 500 méteren.

Ha minden jól megy, a világkupán Csizmadia Kolossal, Kuli Istvánnal és Tótka Sándorral fogunk indulni. Én a harmadik helyen ülök, István sztrókol, Kolos másodikként ül, Sanyi pedig a negyedik. Nagyon jó az összhang, jól tudunk együtt dolgozni”

– mondta Nádas Bence.

Korábban Csizmadia Kolos és Tótka Sándor is azt nyilatkozta, hogy idén mindent a négyesre tesznek fel és így van ezzel Nádas is. A kvótaszerzés kulcsfontosságú lesz K-4 500 méteren, ebben a számban ugyanis négy férfi kajakos indulási jogot lehet szerezni Párizsra a maximális hatból. Ráadásul erre kizárólag az augusztusi, duisburgi világbajnokságon lesz lehetőség, ebben a számban nincs második esély.

Az a cél, hogy a világkupákon jól szerepeljünk, akkor tagjai leszünk a világbajnokságra, illetve az Európa Játékokra utazó keretnek. A négyes élvez abszolút prioritást nálam is, a közös célunk, hogy a versenyszám ne a leggyengébb pontja legyen a férfi kajak szakágnak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lányokhoz hasonlóan a világ legjobbjai közé kerüljünk és szerintem nagyon jó úton haladunk efelé”

– fogalmazott a 27 éves kajakos, aki tavaly Kopasz Bálinttal világ- és Európa-bajnok lett K-2 500 méteren.

“Nagy sikerként éltem meg a tavalyi évet, azonban most teljes mértékben az aktuális szezonra fókuszálok. Magabiztosságot és megerősítést adtak az eredmények, úgy érzem, jó úton haladok. Próbálok a jelenben a lehető legtöbbet kihozni magamból” – mondta.

“Nyilván vannak távlati terveim, nagyon szeretnék párosban is indulni majd Párizsban. Remélem, hogy négyesben a lehető legjobban szerepelünk idén, ami jó alap lesz 2024-re. A magyar kajak-kenuban viszont minden évben új lapot osztanak, a következő évben ismét új lesz a kártyajárás, minden újra kezdődik. Így nincs olyan sem, hogy biztos hely, mindig a maximumot kell nyújtani, és akkor érhetsz oda a legjobbak közé” – tette hozzá.

Előző sztori

Április 22-e – a Föld napja

Következő sztori

Novák Katalin: az oktatásnak a “szíve-lelke” a pedagógus