Sport

Olimpiai negyedik helyezett Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE kajakosa

Olimpiai negyedik helyezett Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE kajakosa

2023. április 22., szombat
Olimpiai negyedik helyezett Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE kajakosa

Nádas Bence, az MVM Szegedi VSE olimpiai negyedik helyezett, világ- és Európa-bajnok kajakosának célkeresztjében idén a négyes kvóta áll, az egyes és a páros is háttérbe szorul erre az évre.

A Hüvös Viktor vezette Kicsi Team - amelynek Nádas is tagja - két meleg égövi edzőtáboron van túl, Sevilla és a Dél-afrikai Köztársaság után, a szezon kezdetéig most már Dunavarsányban készül.

"A két edzőtábor nagyon jól sikerült, jó időjárás fogadott minket mindkét helyen - mesélte a magyar szövetség honlapjának Nádas Bence. - Úgy gondolom, hogy edzés szempontjából is a tervek szerint alakult minden, hiszen Dél-Afrikában nagyon sokat tudtunk fejlődni egyes technikában és teljesítményben is. Sevillában próbáltuk a csapathajót fejleszteni négyesben és párosban is."

A csapat tagja még Csizmadia Kolos, Tótka Sándor, Kuli István és Balogh Gergely, közülük négyen már a májusi, szegedi világkupán is rajthoz állnak K-4 500 méteren.

Ha minden jól megy, a világkupán Csizmadia Kolossal, Kuli Istvánnal és Tótka Sándorral fogunk indulni. Én a harmadik helyen ülök, István sztrókol, Kolos másodikként ül, Sanyi pedig a negyedik. Nagyon jó az összhang, jól tudunk együtt dolgozni"

- mondta Nádas Bence.

Korábban Csizmadia Kolos és Tótka Sándor is azt nyilatkozta, hogy idén mindent a négyesre tesznek fel és így van ezzel Nádas is. A kvótaszerzés kulcsfontosságú lesz K-4 500 méteren, ebben a számban ugyanis négy férfi kajakos indulási jogot lehet szerezni Párizsra a maximális hatból. Ráadásul erre kizárólag az augusztusi, duisburgi világbajnokságon lesz lehetőség, ebben a számban nincs második esély.

Az a cél, hogy a világkupákon jól szerepeljünk, akkor tagjai leszünk a világbajnokságra, illetve az Európa Játékokra utazó keretnek. A négyes élvez abszolút prioritást nálam is, a közös célunk, hogy a versenyszám ne a leggyengébb pontja legyen a férfi kajak szakágnak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lányokhoz hasonlóan a világ legjobbjai közé kerüljünk és szerintem nagyon jó úton haladunk efelé"

- fogalmazott a 27 éves kajakos, aki tavaly Kopasz Bálinttal világ- és Európa-bajnok lett K-2 500 méteren.

"Nagy sikerként éltem meg a tavalyi évet, azonban most teljes mértékben az aktuális szezonra fókuszálok. Magabiztosságot és megerősítést adtak az eredmények, úgy érzem, jó úton haladok. Próbálok a jelenben a lehető legtöbbet kihozni magamból" - mondta.

"Nyilván vannak távlati terveim, nagyon szeretnék párosban is indulni majd Párizsban. Remélem, hogy négyesben a lehető legjobban szerepelünk idén, ami jó alap lesz 2024-re. A magyar kajak-kenuban viszont minden évben új lapot osztanak, a következő évben ismét új lesz a kártyajárás, minden újra kezdődik. Így nincs olyan sem, hogy biztos hely, mindig a maximumot kell nyújtani, és akkor érhetsz oda a legjobbak közé" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.