Nőtt az influenzások száma Szeged környékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 15 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten influenzaszerű tünetekkel. Több vármegyében is csökkent a beteg száma, Csongrád-Csanád vármegyében azonban nőtt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében.

A 15. naptári héten Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Veszprém vármegyékben nőtt, 14 vármegyében csökkent, kettőben nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Április 10. és 16. között az országban 149 200-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 15 300 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak – derül ki a jelentésből.

Az NNK laboratóriumába beküldött 64 légúti mintából 19-ben az influenza valamelyik típusát, egynél a légúti óriássejtes vírust (RSV) 11-nél a koronavírust mutatták ki. Kórházba a múlt héten 184 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 27-nél volt szükség intenzív ellátásra.

(via MTI)

Előző sztori

Okosóratolvajt keres a rendőrség

Következő sztori

Lehet, hogy a szegedi tömegközlekedésben is használhatjuk majd a vármegyebérletet