Politika

Hatalmas különbség tátong Szeged két országgyűlési képviselője között

Hatalmas különbség tátong Szeged két országgyűlési képviselője között

2023. április 3., hétfő
Hatalmas különbség tátong Szeged két országgyűlési képviselője között

Napra pontosan egy évvel ezelőtt a szegediek és a Homokhátságon élők nagy többséggel döntöttek arról, hogy Mihálffy Béla képviselje a Csongrád-Csanád vármegye 2. számú választókerületében élőket a parlamentben. A kormánypárti politikus több mint egy évtizedig a kiskundorozsmaiakat képviselte a szegedi közgyűlésben, az országos politikában újoncnak számított, de ebben az egy évben bizonyította, joggal bíztak benne a választók.

HATÉKONY ÉRDEKÉRVÉNYEÍTÉS

Mihálffy Béla nem sokáig ünnepelte fölényes győzelmét, rögtön egyeztetésekbe kezdett és felkészült az országgyűlési képviselői munkájára. Miután május elején letette a képviselői esküjét, azonnal jelezte, hogy a mindent elkövet, hogy a várható nehéz gazdasági helyzetben segítse választókerületének településeit.

Botka Lászlóval is egyeztetett és a segítségét ajánlotta fel, bizonyítva, hogy nem csak üres ígéret volt, amikor azt mondta: „Szeged fejlődésének érdekében bárkivel együttműködök”.

A baloldali városvezetés házi propagandalapjában a választási kampány alatt is össztűz alatt tartotta a kormánypárti politikust, akire a megválasztását követően is folyamatosan „lőttek”. Azonban, mióta látják, hogy hatékonyabban lobbizik a szegediek érdekében, és

munkájának köszönhetően milliárdok érkeztek a városba, rendszeressé váltak a Mihálffyt lejáratni próbáló megnyilvánulások.

BEDVÁNYOK KONTRA MILLIÁRDOK 

Minderre azért van nagy szüksége a szegedi baloldalnak, mert éles kontraszt alakult ki az MSZP-s Szabó Sándor passzív és Mihálffy Béla aktív képviselői munkája között. A szocialista képviselő ugyan Gyurcsány Ferenc utasítására több beadványt és törvénymódosítási javaslatot is benyújtott az Országgyűlés elé, azonban ezek többsége következetlenség és megalapozottság hiányában lekerültek a napirendről.

Szabó Sándor megkapta a kisgömböcként terjeszkedő Gyurcsány-párttól az ukázt, hogy végre csináljon már ő is valamit, így kénytelen volt - persze szakmai egyeztetések nélkül - benyújtani pár javaslatot,

hogy kijelenthesse: megdolgozott a pénzéért. Hiába próbálja a városházi sajtó a konstruktív javaslatnak szódával sem nevezhető és semmilyen eredményt nem hozó irományokat szembeállítani a kormányzati intézkedésekkel, a mérleg egyértelműen a Fidesz-KDNP-s képviselő oldalára billen. Ezt még a dollárbaloldal által finanszírozott mocskolódó kampány sem tudta mindezidáig eltakarni.

A hatékony önkormányzati képviselői munka után a Parlamentben folytatta munkáját Mihálffy Béla, aki egy év alatt bizonyította: rászolgált a bizalomra

Mihálffy Béla ugyanis folyamatosan keresi a kapcsolatot és egyeztet a meghatározó szereplőkkel, a kormány tagjaival, vezető politikusokkal és a választókerület polgármestereivel, akik valós fejlődést szeretnének elérni. Ennek látjuk is az eredményeit. A kormányzat a háborús infláció és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta rendkívül nehéz gazdasági helyzetben is forrásokat biztosít a magyar családok, vállalkozások és önkormányzatok megemelkedett rezsiköltségeinek enyhítésére.

Ezekhez a milliárdos összegekhez következetes és megfelelően előkészített beadványokkal lehet hozzájutni. Ez az a háttérmunka és lobbi az, amit hatékonyan végzett és végez Mihálffy Béla.

Ennek hatására egyre több vezető kormánypárti politikus, miniszter és államtitkár jelenik meg a városban és próbál segítséget nyújtani a szegedieknek, annak ellenére, hogy a városvezetés ezt elutasítja. 

A KORMÁNY A SZEGEDIEK ÉS A HOMOKHÁTSÁGIAK PÁRTJÁN

A baloldali városvezetés, élén Botka Lászlóval folyamatosan kritizálja a kormányt, sőt éppen a múlt héten paktált le a dollárbaloldal vezérével, Gyurcsány Ferenccel, ennek ellenére a kormány nem engedte el Szeged kezét. Az elmúlt évben több milliárd forinttal bizonyította elkötelezettségét a város fejlődése mellett. Hogy csak a legfontosabbakat említsük:

  • 1,3 milliárd forint rezsitámogatást kapott Szeged, ami országosan a harmadik legmagasabb volt;
  • 3 milliárd forint érkezett A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló fejlesztések megnövekedett költségeinek fedezésére;
  • 9,5 milliárd forint  jutott az SCIENCE Park fejlesztésére, amivel többek között új munkahelyek jönnek létre a városban;  * Összesen közel 200 millió forintot kapott a Tiszavirág Sportuszda, amivel a megemelkedett rezsit tudták kifizetni, így nem maradt uszoda nélkül Szeged a téli időszakban sem.

De számtalan, a Homokhátságot érintő támogatás érkezett a hatékony képviselői munkának köszönhetően, mint az önkormányzatok rezsikompenzációja vagy a mórahalmi uszoda megnövekedett rezsiköltségeinek támogatása.   

Emellett több olyan beruházásról szóló egyeztetésen és döntési folyamatban vesz és vett részt aktívan Mihálffy, ami ugyan nem jelent közvetlen anyagi forrást, de a szegediek és a homokhátság lakóinak békéjét és biztonságát szolgálja.

Ezek olyan jelentős ügyek, mint a harmadik Tisza híd projektjének az előremozdítása, a Homokhátság vízvisszapótlása, az egyetemi fejlesztések megvalósítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.