Sport

A hajrában vesztette el a Magyar Kupát a Pick Szeged

A hajrában vesztette el a Magyar Kupát a Pick Szeged

2023. április 9., vasárnap
A hajrában vesztette el a Magyar Kupát a Pick Szeged

Meglepően kevesen, alig háromezren voltak kíváncsiak a 187. Szeged-Veszprém rangadóra, ami a szezonban először éremcsata is volt. A Magyar Kupa döntőjében legutóbb két éve találkozott a két csapat, akkor a veszprémiek nyertek 28-26-ra. A Pick Szeged hetedik, eddigi utolsó győzelmét négy évvel ezelőtt szerezte a kupában a Veszprém ellen. A bakonyiak rekorderek a honi kupában, huszonkilenc alkalommal hódították el a serleget.

Szegedi oldalon Kent Robin Tönnesen betegség miatt nem lehetett ott a keretben, ahova Luka Stjepancic térhetett vissza, a veszprémieknél Omar Yahia volt az egyetlen hiányzó.

Ahogy azt a mérkőzést felvezető videóban mindkét csapat játékosai elmondták, a védekezés lehet a kulcsa a sikernek. Ennek szellemében rendkívül feszesen és keményen védekeztek a csapatok, és a kapusok is jól kezdték a meccset mindkét oldalon. Bár a Veszprém szerzett előbb kétgólos előnyt, de sokáig nem örülhettek neki, a 11. percben 4-4-nél már a szegediek támadhattak a vezetésért. Elsőre és másodikra sem sikerült átvenniük a vezetést, mindkét esetben bosszantó technikai hiba miatt maradt döntetlen az állás. (15. perc: 6-6)

Kőkemény küzdelem volt a pályán az első perctől kezdve. (Fotók: MTI/Krizsán Csaba)

Az is elhangzott a felvezető interjúkban, hogy a támadásban meg kell becsülni a labdát, külön figyelni kell, hogy a veszprémiek ne tudjanak lerohanásból gyors gólokat dobni. Olyanokat, mint amiből másfél perc alatt hármat is szereztek, jött is az időkérés Juan Pastor Carlosnal 9-6-os veszprémi vezetésnél. Bodó Richárd két bődületes nagy gólja parancsolt megálljt a veszprémi rohamoknak, majd Mirko Alilovic hozott bravúrokat a kapuban, és a 23. percben 12-12-nél már Momir Ilicnek kellett időt kérnie. Kőkemény, de sportszerű volt a küzdelem, a néhány nappal ezelőtti két BL mérkőzéshez képest most színvonalas csata zajlott a pályán. Továbbra is a kékek hibáztak többet, így a Veszprém őrizni tudta előnyét a félidő utolsó perceiben is. (I. félidő: 15-17)

Minden hibát könyörtelenül kihasználtak a veszprémiek

A térfélcsere után kevesebb, mint két perc kellett ahhoz, hogy visszajöjjön döntetlenre a Szeged. Egy veszprémi kétperces kiállítás ismét lehetőséget kínált arra, hogy átvegye a vezetést a Pick, de az újabb lehetőséget is elpuskázták, így továbbra is ők futottak az eredmény után. Hiába akadtak hibák az ellenfél játékában, ha a szegediek is minden hibára hibával válaszoltak. A 42. percben Bodó Richárd találta fejen a kapujából kirobbanó Rodrigo Corralest, a játékvezetők vétlennek ítélték a szegedit, amit természetesen a túloldal vitatott. A baj csak az volt, hogy ez az intermezzo a szegedieket zavarta meg inkább, egymás után hibáztak is gyorsan kettőt, amivel élt a Veszprém és elléptek négy góllal, először a meccs folyamán. (44. perc: 23-26)

A Szeged játéka megint teljesen szétesett a mérkőzés végére.

Az előnyét pedig nemhogy tartani, de még növelni is tudták a bakonyiak. Bár kár lenne a játékvezetőkre kenni, hogy a Veszprém egyre közelebb került a kupagyőzelemhez, de az is biztos, hogy a Bócz László, Wiedemann Viktor páros képességeit meghaladta a meccs, ami most valóban Bajnokok Ligája színvonalú volt - volt ok rekalamálni mindkét oldalon. Az utolsó 10 percre egyre kevesebb volt a tűz a szegediek játékában, ez pedig éppen elég volt, hogy ne tudják megkezdeni a felzárkózást. Kontroll alatt tartotta a meccset a Veszprém, Rasmus Lauge pedig teljesen tarthatatlan volt, a 10. gólja az 57. perc legvégén az utolsó apró sanszot is elvette, hogy a Pick Szeged megnyerje az idei Magyar Kupát. A Veszprém harmincadik Magyar Kupa győzelmét ünnepelhette.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
TELEKOM VESZPRÉM–OTP BANK-PICK SZEGED 35–32 (17–15)
Győr, 
Audi Aréna, 3500 néző. V: Bócz, Wiedemann
VESZPRÉM: CORRALES – Gasper Marguc 6 (3), REMILI 4, Pesmalbek 3, Ligetvári 1, LAUGE 10, Strlek 2. Csere:Cupara (kapus), El-Dera 3, A. NILSSON 5, Mahé, Sipos A. 1, Ilic Z. Edző: Momir Ilics
SZEGED: Alilovic – B. Radivojevics 1, Garciandia 4, BOMBAC 4, Bánhidi 1, MACKOVSEK 8, Szita. Csere:Mikler R. (kapus), Gaber 1, Rosta M. 3, Bodó 5, Frimmel 2 (1), Blonz 3 (3), Stepancic. Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 9. p.: 4–2. 13. p.: 6–6. 17. p.: 9–6. 23. p.: 12–12. 26. p.: 15–13. 36. p.: 20–18. 39. p.: 21–21. 43. p.: 26–22. 48. p.: 29–23. 53. p.: 31–27
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4


A két csapat jövő szombaton a Pick Arénában találkozik ismét a bajnokság alapszakaszában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.