400-an neveztek a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

50 országból 400-an neveztek a 7. Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra, melyet október 24. és 28. között rendeznek meg a Belvárosi Moziban.

Ausztráliától Argentínáig és Finnországtól Dél-Afrikáig összesen közel 400 beadvány közül válogathat majd a nívós előzsűri, melynek tagjai idén is a hazai filmszakma jeles képviselőiből kerültek ki: a nagyjátékfilmeket Buk Miklós operatőr, a Magyar Filmoperatőrök Egyesületének (HCA) vezetőségi tagja és Török Ferenc, Balázs Béla-díjas rendező, a kisjáték- és kísérleti filmeket dr. Muhi András Balázs Béla-díjas producer, az Inforg Stúdió alapítója és Csepeli Eszter operatőr, míg a dokumentumfilmeket Bakony Alexa rendező és Domonkos Balázs FIPRESCI-díjas operatőr válogatják – derül ki a szervezők közleményéből.

Kiemelik, hogy ezúttal is rengeteg, más nemzetközi filmfesztiválokon versenyző – legyen az Berlin, Velence, Rotterdam vagy Hamburg – alkotást találunk a nevezések között.

Előző sztori

Rosszul lett egy férfi a Csongrádi sugárúton

Következő sztori

Ismét a megszokott nyitvatartással működik az ásotthalmi határátkelőhely