Közélet

Zebrán hajtott át egy férfi lábfején, majd elhajtott

Zebrán hajtott át egy férfi lábfején, majd elhajtott

2023. március 27., hétfő
Zebrán hajtott át egy férfi lábfején, majd elhajtott

Vádat emeltek egy férfi, aki zebrán hajtott át egy ember lábfején, majd elhajtott a helyszínről.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 6. napján reggel 8 órakor közlekedett Szeged belterületén az általa vezetett személygépkocsival. A vádlott az egyik gyalogosátkelőhelyhez érve észlelte az azon átkelni szándékozó sértettet, azonban rosszul mérte fel a gyalogos távolságát, helyét és szándékát, ezért az elsőbbségadási kötelezettségét elmulasztva áthajtott a zebrára lelépő férfi bal lábfején. A sértett összegörnyedve, egy lábon visszaugrált a járdára, majd fájdalmai miatt leült. A vádlott a helyszínről elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset során történt-e személyi sérülés illetve nem nyújtott tőle elvárható segítséget a balesetben megsérült sértettnek - írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A balesetben a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Segítségnyújtás elmulasztásával és veszélyhelyzetet előidéző bűntettel vádolják, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.