Visszatérhetnek a mínuszok a jövő héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma még kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletben van részünk, és bár a prognózis a hétvégére zordabb volt, mint amilyen végső soron lett, a jövő hét nagyon kellemetlen lesz.

Habár a pénteki időjárást jelen pillanatban, vasárnap alulról súroljuk, alapvetően kellemes az idő, sőt, kellemesebb, mint tegnap volt: enyhe szellő és napsütés uralkodik Szegeden – azonban ez csak átmeneti.

A középtávú előrejelzések egytől-egyig esős időt írnak, 20 foknál valamivel alacsonyabb hőmérséklet mellett. A valamivel közelebbi – és így pontosabb – prognózis szerint az igazán extrém időjárás hétfőtől szerdáig tart majd.

Holnap már őrült, viharos széllökések várnak az országra, az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta az elsőfokú figyelmeztetést emiatt.

A hőmérséklet is alig fogja elérni a 10 fokos maximumokat, kedden azonban még ennél is rosszabb lesz a helyzet: ekkor már nagyrészt az eső is megérkezik, és már a 10 fokot is alig éri el a levegő hőmérséklete.

És ha ez nem volna elég, a hajnali mínuszok is visszatérhetnek a keddi és a szerdai napra, így a barack is lefagyhat.

A hét második felének időjárása egyelőre bizonytalan, de összességében úgy tűnik, a következő hétvégére már ismét 16 és 18 fokos maximumokban lehet részünk – miközben az eső is velünk marad.

Előző sztori

Orbán Balázs: várjuk a svédeket, hogy megnyugtassák a magyar parlamentet

Következő sztori

12 éves lányt zaklatott egy férfi a szegedi villamoson