Krimi

Vádat emeltek a bíróság felrobbantásával fenyegetőző nő ellen

Vádat emeltek a bíróság felrobbantásával fenyegetőző nő ellen

2023. március 28., kedd
Vádat emeltek a bíróság felrobbantásával fenyegetőző nő ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a Szegedi Törvényszék épületéből telefonálva fenyegetőzött annak felrobbantásával.

A vádirat szerint a vádlott 2022. december 7. napján 10 óra körül a törvényszék Szeged, Széchenyi tér 4. szám alatti portáján tartózkodva mobiltelefonjáról hívta fel a rendőrség ügyeletét, álnéven bemutatkozva azzal, hogy felrobbantja az épületet, majd bontotta a vonalat. A kivonuló rendőrök az épületet átvizsgálták, bombát nem találtak. A kutatás ideje alatt a bíróság és az ügyészség 245 dolgozójának a munkájukat megszakítva, valamint az ügyfeleknek kellett elhagynia az épületet, egészen délután egy óráig.

A járási ügyészség a nőt minősített közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban arra esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.