Vádat emeltek a bíróság felrobbantásával fenyegetőző nő ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a Szegedi Törvényszék épületéből telefonálva fenyegetőzött annak felrobbantásával.

A vádirat szerint a vádlott 2022. december 7. napján 10 óra körül a törvényszék Szeged, Széchenyi tér 4. szám alatti portáján tartózkodva mobiltelefonjáról hívta fel a rendőrség ügyeletét, álnéven bemutatkozva azzal, hogy felrobbantja az épületet, majd bontotta a vonalat. A kivonuló rendőrök az épületet átvizsgálták, bombát nem találtak. A kutatás ideje alatt a bíróság és az ügyészség 245 dolgozójának a munkájukat megszakítva, valamint az ügyfeleknek kellett elhagynia az épületet, egészen délután egy óráig.

A járási ügyészség a nőt minősített közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban arra esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Országosan több száz helyen okozott kárt a vihar, Szegeden kevés riasztás volt

Következő sztori

Panyi Miklós lesz a Miniszterelnökség miniszterhelyettese