Utánpótlás gyorsasági Európa-bajnokságot rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) krétai kongresszusán hivatalosan is eldőlt, hogy a 2026-os ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságot a Maty-éren fogják megrendezni. Továbbá a 2024-ben esedékes, szintén szegedi gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnokság keretein belül megrendezik a SUP szakág első kontinensviadalát is – írja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Az esemény keretein belül megtartott Board ülésén többek között a következő évek versenynaptárát befolyásoló döntések is születtek, Szeged pedig két esemény rendezési jogát is elnyerte: 2024-ben az első ECA SUP Európa-bajnokságot, valamint a 2026-os ECA ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságot is a Maty-éren tartják.

A szövetség a közleményében úgy fogalmaz, mindkét esemény esetében elsöprő többséggel szerezte meg Szeged a Board szavazatait. U23 gyorsasági Európa-bajnokság legutóbb 2008-ban volt Szegeden, amely így 18 év után tér majd vissza a Maty-érre.

Előző sztori

Kollégiumok és ifjúsági közösségek is részt vesznek a városi keresztúton

Következő sztori

Telitalálatos volt a hatoslottón