Simicskó István: Keresztény hitünk is segíthet a globalizáció káros hatásai elleni küzdelmünkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A KDNP Csongrád–Csanád vármegyei és szegedi szervezetének bankettjét rendezték csütörtökön este. A rendezvény három évtizedes hagyományra tekint vissza, a helyi kereszténydemokraták a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan rendezik meg évről-évre. Az idei banketten Simicskó István, a KDNP alelnöke tartott előadást, melyben a kereszténydemokrata értékek fontosságáról beszélt.

„A kihívások és a kockázatok időszakába léptünk, éppen ezért kiemelten fontos, hogy a kereszténydemokrata értékek mentén építsük közösségeinket, melyek által képesek leszünk megvédeni az eddig elért eredményeinket” –

fogalmazott Simicskó István.

„A globalizáció káros hatásai elleni küzdelmünkben keresztény hitünk is segítségünkre lehet, hiszen minden civilizáció vallási talapzatra épül, azonban ha ez a biztos szellemi fundamentum meggyengül, az a közösségek morális válságához és meggyengüléséhez vezethet” – mondta a kereszténydemokrata politikus.

A rendezvényen felszólalt Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője, Polner Eörs, a KDNP vármegyei elnöke, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezető is.

Előző sztori

Az egykori Szeviép-vezér ellen súlyosbításért fellebbezett az ügyészség a mórahalmi Mini Hungary ügyében

Következő sztori

Szerdán több mint négyszáz migránst állítottak meg a vármegyei határszakaszon