Meteor

Markáns lehűlés vet véget a tavasznak

Markáns lehűlés vet véget a tavasznak

2023. március 23., csütörtök
Markáns lehűlés vet véget a tavasznak

MA és holnap még zavartalanul élvezhetjük a hamísítatlanul tavaszi időjárást, de hétvégétől fokozatosan egyre rétegesebben kell öltözködnünk.

A mostani kellemes időjárásért egy úgynevezett zonális áramlás felel - ami azonban rövidesen megtorpan. A helyét pedig átveszi az a sarkvidéki eredetű légtömeg, ami javarészt még Észak-Európa felett kóricál.

És mint olyan, a Kárpát-medencét sem kerüli meg.

A hidegfront két felvonásban érkezik meg hozzánk, először szombaton, így kijelenthetjük: igen, megint hétvégére romlik el az idő. A kirándulóidő azonban nem vész el teljesen, az idő szelesebb lesz, erősebb széllökések érkeznek szombaton nyugat felől, vasárnap délnyugati irányból, de a maximumok ígyis 12 és 18 fok között alakulnak majd.

Hétfőtől viszont olyan záporokkal, zivatarokkal és viharos széllel tarkított hidegfront maszatolja el a tavaszias időt, hogy még a hőmérséklet is alig fogja elérni a 9 fokot.

A hét legeleje egész biztosan ilyen kellemetlen lesz, kritikus kérdés azonban, hogy lesz-e fagy, elfagy-e a barack. Nos, ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor az északibb tájakon várhatóak hajnali fagyok inkább, a síkon ez kevesebb valószínűséggel fordulhat elő, de ez még bizonytalan. A jövő hét közepére azonban eldől.

(Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.