Közélet

Letartóztatásba került a pedofíliával gyanúsított egykori LMP-s képviselő

Letartóztatásba került a pedofíliával gyanúsított egykori LMP-s képviselő

2023. március 1., szerda
Letartóztatásba került a pedofíliával gyanúsított egykori LMP-s képviselő

Letartóztatta a bíróság K. Gábort, az LMP egykori önkormányzati képviselőjét és országgyűlési képviselőjelöltjét, akit kiskorú ellen elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítanak – értesült a Magyar Nemzet.

A Metropol szerint a politikus egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak nyomára, amint hétfőn Körmend felé tartott az autójával. Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni.

Harminc napra nem jogerős végzéssel szerda délután elrendelte a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság

közölte Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője.


A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az LMP-s politikus jelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették:

A nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele.

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K.-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

A Magyar Nemzet ma közölt egy videófelvételt, amin Hadházy Ákos személyesen kampányolt K. Gábor mellett még 2017-ben. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K.-t a helyi Nagyatád TV riporterének.

Forrás: Magyar Nemzet Kép: Hír TV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.