Sport

Korosztályos röplabda vb-t rendeznek Szegeden

Korosztályos röplabda vb-t rendeznek Szegeden

2023. március 3., péntek
Korosztályos röplabda vb-t rendeznek Szegeden

Augusztusban Szeged lesz a társházigazdája a női U19-es világbajnokságnak.

Januárban már hivatalossá vált, hogy magyarországi helyszíne is lesz az U19-es röplabda-világbajnokságnak augusztus 1. és 11. között. Mostanra pedig az is megerősítést nyert, hogy a horvátországi Eszék mellett Szeged lesz a torna társszervezője, a Szegedi Röplabda Sportegyesület pedig aktívan fog részt venni a szervezésben.

Mint az az SZRSE közleményéből kiderül, a 24 csapatos világbajnokság megrendezése óriási sportdiplomáciai siker, amelyre különösenbüszkék lehetünk. A magyar válogatott ezzel a döntéssel automatikusan kvalifikálta magát a vb- re, és a csapat bízik benne, hogy az NB II-ben veretlenül menetelő Vidux-Szegedi RSE is ad játékost a nemzeti csapatnak.

Kőnig Gábor szövetségi kapitány együttese 2022-ben 10. lett az U17-es Európa-bajnokságon, 2021-ben pedig 7. az ugyancsak hazai rendezésű, nyíregyházi U16-os kontinensviadalon. Az idei U17-es Eb-nek szintén társházigazdája Magyarország – Szerbiával közös a rendezés –, a hazai helyszín Békéscsaba lesz. Az augusztusi női U19-es világbajnokság szervezői munkálataiban már most aktív szerepet vállal a Szegedi Röplabda Sportegyesület, emellett persze számíthatunk rá, hogy a lebonyolítás során is sok feladatot kap az SZRSE stábja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.