Korosztályos röplabda vb-t rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztusban Szeged lesz a társházigazdája a női U19-es világbajnokságnak.

Januárban már hivatalossá vált, hogy magyarországi helyszíne is lesz az U19-es röplabda-világbajnokságnak augusztus 1. és 11. között. Mostanra pedig az is megerősítést nyert, hogy a horvátországi Eszék mellett Szeged lesz a torna társszervezője, a Szegedi Röplabda Sportegyesület pedig aktívan fog részt venni a szervezésben.

Mint az az SZRSE közleményéből kiderül, a 24 csapatos világbajnokság megrendezése óriási sportdiplomáciai siker, amelyre különösen büszkék lehetünk. A magyar válogatott ezzel a döntéssel automatikusan kvalifikálta magát a vb- re, és a csapat bízik benne, hogy az NB II-ben veretlenül menetelő Vidux-Szegedi RSE is ad játékost a nemzeti csapatnak.

Kőnig Gábor szövetségi kapitány együttese 2022-ben 10. lett az U17-es Európa-bajnokságon, 2021-ben pedig 7. az ugyancsak hazai rendezésű, nyíregyházi U16-os kontinensviadalon. Az idei U17-es Eb-nek szintén társházigazdája Magyarország – Szerbiával közös a rendezés –, a hazai helyszín Békéscsaba lesz. Az augusztusi női U19-es világbajnokság szervezői munkálataiban már most aktív szerepet vállal a Szegedi Röplabda Sportegyesület, emellett persze számíthatunk rá, hogy a lebonyolítás során is sok feladatot kap az SZRSE stábja.

Előző sztori

Vasárnap érkezik a lehűlés, de addig jó idő lesz

Következő sztori

Sosem volt ilyen enyhe a tél Szegeden