Kollégiumok és ifjúsági közösségek is részt vesznek a városi keresztúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megtartják a hagyományos városi keresztutat. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség eseményén a szakkollégiumok és közösségek is résztvesznek.

A séta március 29-én 19 órakor veszi kezdetét a Dóm téren, ahonnan sorrendben a a Szent Miklós szerb ortodox templom, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Glattfelder Gyula tér, az ítélőtábla épülete, a Szent István tér, a Lechner téri Szent Rozália kápolna, a kormányhivatal, az Új Zsinagóga, a Szent József jezsuita templom,  Dugonics tér, az Aradi vértanúk tere és a Rerrich Béla tér tesznek majd ki egy-egy stációt, melyek után végül a Dóm téren ér véget a keresztút.

Az idei keresztút jelmondata egy mondat Ferenc pápa tavalyi, budapesti beszédéből: „A kereszt híd a múlt és a jövő között”.

Köllő Sándor atya a Délmagyarnak úgy nyilatkozott, mivel nagyon egybeesett a keresztút meghirdetése Ferenc pápa újbóli, magyarországi látogatásának hírével, ezért úgy gondolták, hogy lehet ez egy imádság a látogatás sikeréért.

Előző sztori

Búcsúzóban a soknevű hónap, a mindenkori jóhírhozó

Következő sztori

Utánpótlás gyorsasági Európa-bajnokságot rendeznek Szegeden