Két baleset történt egymás után az M5-ösön, az egyik halálos kimenetelű volt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Súlyos, végzetes kimenetelű karambol történt az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében. Két kamion és egy kisbusz ütközött össze.

Budapest felé haladt egy bolgár rendszámú kamion, amikor a feltorlódott kocsisort megállt, amit a mögötte lévő román kamion vezetője későn észlelt. Ezért az előtte álló kamionba belehajtott, aminek következtében még egy kisbusszal is összeütközött.

A román kamion betonrudat szállított, ami a nagy ütközéstől előrecsúszott, és leszakította a vezetőfülkét.

A beszorult sofőrt a Délmagyar információi egy katonának kellett kiszabadítania. A 60 év körüli férfit a mentők már hiába próbálták újraéleszteni, a helyszínen életét vesztette. A bolgár kamion sofőrje és a szerb kisbusz utasai nem sérültek meg.

A balesett miatt több kilométeres torlódás alakult ki. A helyszínelést még be sem fejezték, amikor pár kilométerrel arrébb újabb három kamion ütközött. Annál a karambolnál is beszorult az egyik sofőr a fülkébe. Emiatt ismét teljesen lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát, most már Lajosmizse és Kecskemét között.

Fotó: Donka Ferenc

Előző sztori

Gyurcsány Ferenc átvette az irányítást Szeged felett

Következő sztori

Elmaradt a DK egyetemi eseménye